Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rybí filé s hráškem a baby karotkou

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Rybí filé s hráškem a baby karotkou - postup přípravy

Dušená mrkev s hráškem je zažitá jako součást pokrmů s pečeným či dušeným vepřovým nebo hovězím masem, skvěle ale chutná i s kuřetem, anebo právě s rybou. Vyzkoušejte oblíbený recept paní Ilony Šimůnkové.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Rybí filé osolte a opepřete. Obalte jej v hladké mouce a v rozpálené pánvi s trochou másla je osmahněte po obou stranách dozlatova.

2. KROK

Oloupejte cibuli a nasekejte ji nadrobno. V pánvi rozehřejte kousek másla a nechte v něm zpěnit nasekanou cibuli. Přidejte mrkev a hrášek. Vše osolte a opepřete, krátce zprudka orestujte, podlijte trochou vody, zmírněte žár na střední úroveň a zakryjte pokličkou.

3. KROK

Zeleninu duste doměkka a ke konci ji zaprašte trochou hladké mouky. Nechte ještě chvilku provařit a odstavte ze sporáku.

4. KROK

Osmažené rybí filé podávejte s kopečkem dušené zeleniny a trochou vařených brambor, případně s bramborovou kaší.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů