Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kuře na paprice s kořenovou zeleninou

3,6
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 60 minut

Kuře na paprice s kořenovou zeleninou - postup přípravy

Kuře na paprice jde udělat i luxusnějším způsobem s kořenovou zeleninou a smetanou podobně, jako je tomu u svíčkové. Recept nám poskytla paní Marie Kopalová.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Do hrnce dejte kusy kuřecího masa, mrkev, petržel a kus celeru, nové koření, bobkový list a podle chuti osolte a opepřete. Zalijte vše vodou a vařte, dokud nebude maso měkké. Po uvaření vše přeceďte. Pokud nechcete v omáčce kosti, můžete maso obrat, ale je to na vás.

2. KROK

Do jiného hrnce dejte trochu másla. Nakrájejte cibuli na kostičky a smažte ji na másle, dokud nezesklovatí. Poté ji zaprašte hladkou moukou, množství můžete upravit podle toho, kolik děláte omáčky.

3. KROK

Nakonec přidejte sladkou papriku, tu jen velmi krátce zarestujte, aby se nespálila. Pak nalijte do zápražky asi půl litru vývaru, záleží, kolik chcete omáčky. Důkladně v něm jíšku rozmíchejte.

4. KROK

Přidejte do ní uvařenou kořenovou zeleninu a tyčovým mixérem omáčku rozmixujte do hladka. Přilijte smetanu (pokud chcete krémovější omáčku, můžete použít i smetanu ke šlehání), přiveďte k varu a přidejte maso, aby se prohřálo. Hotovou omáčku servírujte s masem a houskovým knedlíkem, případně těstovinami.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů