Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Tvarohové knedlíky s jablky a mákem

2,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 5 minut

Tvarohové knedlíky s jablky a mákem - postup přípravy

Nejrychlejší tvarohové knedlíky připravíte za méně než čtvrt hodiny. Autorka receptu, paní Hana Petrášová, se zapřísahá, že do 20 minut má i umyté nádobí. Pokud máte tedy chuť na lahodné ovocné knedlíky, při jejichž přípravě nestrávíte mládí u plotny, zkuste tento recept, který nikdy neselže.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

K podávání

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Tvaroh vyklopte z vaničky do hluboké misky, vyklepněte k němu jedno vajíčko, přidejte špetku soli a vidličkou promačkejte do homogenní konzistence. K té pak postupně přisypávejte polohrubou mouku a zapracujte ji do těsta. Když začne držet pohromadě, pokračujte v hnětení ručně. Přidejte tolik mouky, abyste získali tvárné, soudržné a ne příliš lepivé těsto.

2. KROK

Jablka umyjte a osušte a oloupejte, zbavte je stopek a jadřinců a nakrájejte čistou dužninu na osminky. Namočenýma rukama pak odebírejte malé kousky těsta, zformujte je do kuličky a tu rozplácněte na placku na pomoučeném válu. Doprostřed vložte osminku jablka a důkladně ji do těsta uzavřete.

3. KROK

Na sporáku přiveďte k varu velký hrnec s vodou a když začne divoce bublat, vhoďte do vody připravené knedlíky, které vařte zhruba 5 minut, případně dokud samy nevyplují na hladinu. Děrovanou lžící je vylovte z vody, nechte dobře okapat a servírujte na talíři posypané mletým mákem smíchaným s moučkovým cukrem a přelité rozpuštěným máslem.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů