Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Margot kytičky s čokoládovou polevou

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Margot kytičky s čokoládovou polevou - postup přípravy

V případě, že nechcete o Vánocích trávit příliš času v kuchyni, vyzkoušejte tento rychlý postup na přípravu Margot kytiček. Recept je jednoduchý a budete ho mít hotový do půl hodiny.

Ingredience pro:
2 plechy
+ -

Těsto

Náplň

Zdobení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

V míse smíchejte mouku, škrob a oba druhy cukru. K suché směsi přidejte změklé máslo, natrhaný marcipán a dva vaječné žloutky. Následně pomocí rukou vytvořte těsto. 

2. KROK

Těsto zabalte do potravinové fólie a dejte minimálně na půl hodiny do lednice vychladit. Poté těsto vyválejte na pomoučeném vále do výšky přibližně 3 mm a pomocí vykrajovátka vytvořte květinky. 

Poznámka: Vykrajovátko nemusí mít tvar květiny. Je zcela na vás, jaký tvar zvolíte.

3. KROK

Vykrojené těsto ukládejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v předehřáté troubě na 170 °C po dobu přibližně 10 minut, do zlatohněda. Po upečení plechy vyndejte z trouby a cukroví nechte vychladnout. 

4. KROK

Nyní si připravte náplň. V míse prošlehejte změklé máslo a přidejte k němu moučkový cukr. Šlehejte, dokud se ingredience nespojí. Za stálého šlehání přidejte postupně také rum.  

Poznámka: Rum a máslo by měli mít stejnou teplotu, aby se vám náplň nesrazila.

5. KROK

Do hotové směsi přidejte nastrouhanou čokoládu Margot a směsí naplňte cukrářský sáček s ozdobnou hlavicí. Hmotu nanášejte na upečené cukroví z jednoho plechu. Na hmotu poté položte cukroví z druhého plechu a dejte chladit do lednice.

Tip: Trochu čokolády si odložte bokem na závěrečné zdobení.

6. KROK

Čokoládu dejte rozpustit do mikrovlnné trouby a poté v ní namáčejte slepené cukroví pouze z jedné strany. Cukroví namočené v čokoládě odkládejte na mřížku a dozdobte zbylou nastrouhanou čokoládou Margot. Počkejte, dokud čokoládová poleva neztuhne a můžete podávat.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Var a peč s Martinkou

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů