Margot kytičky s čokoládovou polevou - postup přípravy
V případě, že nechcete o Vánocích trávit příliš času v kuchyni, vyzkoušejte tento rychlý postup na přípravu Margot kytiček. Recept je jednoduchý a budete ho mít hotový do půl hodiny.
Těsto
Náplň
Zdobení
V míse smíchejte mouku, škrob a oba druhy cukru. K suché směsi přidejte změklé máslo, natrhaný marcipán a dva vaječné žloutky. Následně pomocí rukou vytvořte těsto.
Těsto zabalte do potravinové fólie a dejte minimálně na půl hodiny do lednice vychladit. Poté těsto vyválejte na pomoučeném vále do výšky přibližně 3 mm a pomocí vykrajovátka vytvořte květinky.
Poznámka: Vykrajovátko nemusí mít tvar květiny. Je zcela na vás, jaký tvar zvolíte.
Vykrojené těsto ukládejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v předehřáté troubě na 170 °C po dobu přibližně 10 minut, do zlatohněda. Po upečení plechy vyndejte z trouby a cukroví nechte vychladnout.
Nyní si připravte náplň. V míse prošlehejte změklé máslo a přidejte k němu moučkový cukr. Šlehejte, dokud se ingredience nespojí. Za stálého šlehání přidejte postupně také rum.
Poznámka: Rum a máslo by měli mít stejnou teplotu, aby se vám náplň nesrazila.
Do hotové směsi přidejte nastrouhanou čokoládu Margot a směsí naplňte cukrářský sáček s ozdobnou hlavicí. Hmotu nanášejte na upečené cukroví z jednoho plechu. Na hmotu poté položte cukroví z druhého plechu a dejte chladit do lednice.
Tip: Trochu čokolády si odložte bokem na závěrečné zdobení.
Čokoládu dejte rozpustit do mikrovlnné trouby a poté v ní namáčejte slepené cukroví pouze z jedné strany. Cukroví namočené v čokoládě odkládejte na mřížku a dozdobte zbylou nastrouhanou čokoládou Margot. Počkejte, dokud čokoládová poleva neztuhne a můžete podávat.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Var a peč s Martinkou