Nakládané ředkvičky s bylinkami a česnekem - postup přípravy
Zavítejte do gruzínské kuchyně a připravte si nakládané ředkvičky s bylinkami a česnekem. Pochoutka se skvěle hodí do salátů i jako příloha k masovým pokrmům.
Ingredience
Ředkvičky důkladně omyjte, osušte papírovou utěrkou, zbavte je kořínků, válečkem je naklepejte a smíchejte s nasekanou petrželkou a koprem.
Přidejte nakrájený česnek, kuličky pepře, sůl, cukr, ocet, olej a vodu.
Tip: Pepř pražte na suché pánvi 3 minuty. Díky tomu se více rozvoní a bude mít intenzivnější chuť.
Na závěr přidejte nakrájenou chilli papričku a ingredience důkladně zamíchejte. Nádobu zakryjte potravinovou fólií a vložte ji na 1,5–2 hodiny do lednice.
Nakládané ředkvičky s bylinkami a česnekem servírujte jako zdravou svačinku nebo přílohu k masovým pokrmům či jako komponent do salátů.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: ван Янюк