Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nakládané ředkvičky s bylinkami a česnekem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 3 minuty

Nakládané ředkvičky s bylinkami a česnekem - postup přípravy

Zavítejte do gruzínské kuchyně a připravte si nakládané ředkvičky s bylinkami a česnekem. Pochoutka se skvěle hodí do salátů i jako příloha k masovým pokrmům.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Ředkvičky důkladně omyjte, osušte papírovou utěrkou, zbavte je kořínků, válečkem je naklepejte a smíchejte s nasekanou petrželkou a koprem. 

2. KROK

Přidejte nakrájený česnek, kuličky pepře, sůl, cukr, ocet, olej a vodu.   

Tip: Pepř pražte na suché pánvi 3 minuty. Díky tomu se více rozvoní a bude mít intenzivnější chuť.

3. KROK

Na závěr přidejte nakrájenou chilli papričku a ingredience důkladně zamíchejte. Nádobu zakryjte potravinovou fólií a vložte ji na 1,5–2 hodiny do lednice. 

4. KROK

Nakládané ředkvičky s bylinkami a česnekem servírujte jako zdravou svačinku nebo přílohu k masovým pokrmům či jako komponent do salátů. 

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: ван Янюк 

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů