Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí karamelky z kondenzovaného mléka

4,3
Komentáře Komentáře
čas vaření Vaření: 15 minut

Domácí karamelky z kondenzovaného mléka - postup přípravy

Vyrobte si domácí karamelky z kondenzovaného mléka, které jsou mnohem lepší, něž ty kupované. Na jejich přípravu vám budou stačit jen 3 ingredience a chvilka času strávená v kuchyni.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Máslo s cukrem a kondenzovaným mlékem vložte do hrnce a směs pečlivě promíchejte. Poté ji začněte na středním plameni zahřívat a nechte ji zcela rozpustit.

2. KROK

Směs neustále míchejte, aby se nepřipálila. Nechte ji provařit až do bodu varu a dokud nezíská karamelovou barvu. Poté ji vařte ještě několik minut na mírném ohni a stále ji míchejte.

3. KROK

Do misky s vodou kápněte trošku směsi, pokud hmota zůstane kompaktní, karamel je hotový. Nakonec do něj můžete přidat špetku soli.

4. KROK

Přelijte směs do formy vyložené pečicím papírem, uhlaďte ji a nechte ji vychladnout na balkoně nebo v lednici. Karamel nechte zcela ztuhnout.

5. KROK

Hotový karamel nakrájejte na malé kousky a podávejte ho k čaji či ke kávě.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů