Domácí karamelky z kondenzovaného mléka - postup přípravy
Vyrobte si domácí karamelky z kondenzovaného mléka, které jsou mnohem lepší, něž ty kupované. Na jejich přípravu vám budou stačit jen 3 ingredience a chvilka času strávená v kuchyni.
Ingredience
Máslo s cukrem a kondenzovaným mlékem vložte do hrnce a směs pečlivě promíchejte. Poté ji začněte na středním plameni zahřívat a nechte ji zcela rozpustit.
Směs neustále míchejte, aby se nepřipálila. Nechte ji provařit až do bodu varu a dokud nezíská karamelovou barvu. Poté ji vařte ještě několik minut na mírném ohni a stále ji míchejte.
Do misky s vodou kápněte trošku směsi, pokud hmota zůstane kompaktní, karamel je hotový. Nakonec do něj můžete přidat špetku soli.
Přelijte směs do formy vyložené pečicím papírem, uhlaďte ji a nechte ji vychladnout na balkoně nebo v lednici. Karamel nechte zcela ztuhnout.
Hotový karamel nakrájejte na malé kousky a podávejte ho k čaji či ke kávě.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Еда на любой вкус