Medovník se šlehačkou a kakaovým krémem - postup přípravy
Medovník se šlehačkou kombinuje bohatou medovou chuť s lehkostí šlehačky. Ohromte své hosty dezertem, který vypadá luxusně a hodí se i na oslavy.
Korpus
Náplň
Změklé máslo nakrájejte na menší kousky, které smíchejte v hrnci s medem. Hrnec položte na sporák a přibližně 2–3 minuty směs zahřívejte, dokud se máslo nerozpustí.
Poté do směsi vmíchejte kypřicí prášek do pečiva a vše vařte 2 minuty, dokud tekutina nezíská zlatohnědou barvu. Poté hrnec odstavte z tepla.
V míse vyšlehejte vejce a za stálého šlehání k nim přidejte cukr. Směs šlehejte 6–7 minut, dokud nevznikne hustý krém. Vychladlou medovou směs v hrnci promíchejte a následně ji vešlehejte do vaječného krému.
Do směsi vmíchejte mouku, vzniklé těsto vylijte na plech vyložený pečicím papírem a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 18–20 minut.
Poznámka: Před použitím mouku prosejte, aby vzniklo hladké těsto bez hrudek.
Upečené těsto přikryjte čistým pečicím papírem a překlopte ho na něj. Poté z něj sundejte použitý pečicí papír a strany korpusu zarovnejte nožem tak, abyste získali tvar obdélníku.
Korpus následně rozdělte vertikálně na dvě poloviny, z nichž každou část rozkrojte na dvě části horizontálně. Získáte tak 4 stejné pláty korpusu.
V míse vyšlehejte smetanu s moučkovým cukrem a částí náplně potřete první část korpusu. Krém zakryjte druhou částí korpusu a postup opakujte, dokud budete mít ingredience. Poté uložte dezert na 10 minut do mrazáku.
Poznámka: Vrstvení byste měli zakončit krémem.
Zatímco se dezert chladí, v robotu rozmixujte pražené arašídy na jemný prášek, kterým posypte povrch vychlazeného dezertu. Na závěr dezert ozdobte kakaovým krémem tak, jak to můžete vidět ve videu níže.
Poznámka: Můžete si vytvořit vlastní kakaový krém, ale můžete ho už zakoupit hotový v obchodě, naplnit jím cukrářský sáček a začít zdobit.
Medovník se šlehačkou servírujte nakrájený na kousky.
Tip: Chcete-li, aby dezert vypadal více slavnostně, můžete každou porci ozdobit trochou šlehačky.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Immer Appetitlich