Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Piškot s kokosovou náplní a strouhanou čokoládou

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Piškot s kokosovou náplní a strouhanou čokoládou - postup přípravy

Máte v oblibě piškotové dezerty a už vás nudí klasické bublaniny? Pak si připravte tento kokosový zákusek, který je velmi delikátní a rozhodně nebude dřít v krku. Hodí se nejen ke snídani, ale i na svačinu. Potěšit jím ostatně můžete i kolegy v práci.

Ingredience pro:
10 porcí

Těsto

Náplň

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Nejprve si vyšlehejte do pěny vejce s krupicovým cukrem. Poté přilijte mléko, vložte změklé máslo, vsypte polohrubou mouku, kypřící prášek a vypracujte mixérem hladké polotekuté těsto. Nyní si k ruce vezměte plech vystlaný pečícím papírem o rozměrech cca 25 x 35 cm a vlijte do něj polovinu těsta.




Tu druhou následně ochuťte kakaovým práškem, a nakonec také nalijte do formy. Dvoubarevný piškot dejte péct do trouby na čtvrt hodiny při 170 °C. Mezitím se pusťte do přípravy kokosové náplně.

Až se korpus upeče, vyjměte jej z trouby a nechte chladnout. Dále si v menším rendlíku svařte mléko s pudinkovým práškem do husté hmoty.

Po zchladnutí ochuťte moučkovým cukrem, vložte sladký tvaroh, kokos a dobře promíchejte.

Krémovou hmotou následně potírejte piškotové těsto, a nakonec posypte strouhanou kokosovou čokoládou (lze použít i tyčinku Bounty či Margot).

Dezert dejte tuhnout do lednice na několik minut.

Vychlazený kokosový dezert naporcujte a podávejte například s šálkem dobré kávy, kakaa nebo čaje. Doplnit lze piškotový zákusek i o kopeček šlehačky nebo kokosové zmrzliny. Přejeme dobré chutnání.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů