Mleté maso pečené na cibuli - postup přípravy
Mleté maso, to nejsou jenom burgery, karbanátky, nebo sekaná. Může být základem i mnohem originálnějších receptů. Navíc velmi jednoduchých, které vzniknou v jednom jediném pekáčku. A chuť? Dokonalá.
Ingredience
Základem receptu je cibule. Tu oloupejte a následně nakrájejte na větší kousky. Těmi poté vysypte připravený pekáček. Ideálně menší, o rozměru dvacet na třicet centimetrů. Pokud jste milovníky cibule, je možné množství i lehce navýšit.
Na cibuli maso
Na vrstvu cibule přijde maso. To je třeba nejprve připravit. Mleté maso, nejlépe hovězí, dejte do mísy a přidejte k němu prolisovaný česnek, sůl a pepř. Vše důkladně promíchejte, aby se všechny složky propojily a maso bylo dokonale ochucené. Následně jednoduše v ruce vytvářejte menší placky, podobné těm na klasické burgery. Dané placky pokládejte jednu vedle druhé na pekáč s připravenou cibulí.
Ještě několik dalších vrstev
Na maso patří ještě jedna vrstva ingrediencí. A to speciální směsi, která se vytvoří z nastrouhaných vařených vajec, která se následně nanesou rovnoměrně na každou z připravených masových placek.
Poté přicházejí na řadu nastrouhané syrové brambory, které se stejně jako vejce nanesou na jednotlivé masové kousky. Vše se poté ještě posype nastrouhaným sýrem. Poslední vrstvou na sýru je majonéza.
Už jenom do trouby
Když je vše v pekáči připraveno a na mase jsou nachystány jednotlivé vrstvy, může se plech vložit do trouby. Ta by měla být předehřátá na 180 stupňů Celsia. Doba pečení je při této teplotě kolem 25 minut. Následně stačí pekáč vyndat a opatrně vyjmout jeden kus masa. K němu trochu cibule a může se servírovat.
A ideální příloha? Klidně salát, pečivo, ale i populární hranolky, krokety, nebo pečené brambory. Fantazii se meze nekladou.