Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Špagetové rolky plněné vajíčkem

3,6
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Špagetové rolky plněné vajíčkem - postup přípravy

Těstoviny jsou klasika. I když se to nezdá, i z nich se ale dají vytvořit doslova kulinářská kouzla a zázraky. Jedním z nich jsou malé roládky vyrobené ze špaget a plněné dvěma druhy sýra, jemným vajíčkem a s pikantním dozvukem opečené slaniny. Uvidíte, že touhle dobrotou vzbudíte údiv na tváři svých strávníků. A kromě toho, že jsou velmi originální a pohledné, jsou zároveň velmi lahodné. Pojďte je vyzkoušet sami.

Ingredience pro:
6 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Špagety uvařte v osolené vodě doměkka. Slijte z nich vodu, ale neproplachujte je! Do horkých špaget pak přidejte dva vaječné žloutky a důkladně promíchejte.




Roličku od toaletního papíru zabalte do alobalu, abyste si vytvořili formu na rolky. Na pracovní plochu si rozprostřete pruh z přilnavé fólie a vyrovnejte na něj špagety vedle sebe tak, aby vytvořily pruh o šířce roličky zabalené v alobalu. Tu pak položte na jeden kraj špaget a s pomocí přilnavé fólie roličku zabalte do špaget.

Na kamnech si rozpalte pánev s trochou olivového oleje a zabalené špagety na ni dejte osmažit ze všech stran do křupava, nechte vychladnout a odstraňte roličku. Takto zpracujte všechny ostatní špagety (z předepsaného množství byste měli získat 3 kusy).


Uvařte 4 vajíčka na tvrdo, vložte do mísy a rozmixujte je s olivovým olejem, taveným sýrem a strouhaným parmezánem. Dochuťte podle potřeby solí a pepřem.

Plátky slaniny osmahněte na pánvi z obou stran, aby zezlátla a získala křupavou konzistenci. Nechte vychladnout a nakrájejte na kousky, které přidejte do směsi vajíček a sýrů.

Tři vajíčka uvařte naměkko a opatrně je oloupejte. Naplňte rolky do poloviny sýrovou náplní, pak vložte vajíčko naměkko a zbytek otvoru opět vyplňte sýrovou směsí.

Podávejte čerstvé, aby vajíčka zůstala krásně tekutá.

Dobrou chuť.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů