Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Mleté maso pečené na hlávkovém zelí

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 45 minut

Mleté maso pečené na hlávkovém zelí - postup přípravy

Patříte-li k milovníkům mletého masa, máme pro vás velmi zajímavý recept, který připravíte za chviličku a zvládnou jej i začátečníci. Pochutnejte si na šťavnatém masu s křupavým zelím.

Ingredience pro:
6 porcí
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Hlávkové zelí omyjte a nakrájejte na kolečka o šířce 2 cm. Zelí vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem a každý kousek osolte a opepřete.

2. KROK

Oloupejte a nakrájejte cibuli nadrobno a vsypte ji do mísy s mletým masem. Do mísy přidejte nakrájený česnek, sladkou papriku, pepř, sůl, muškátový oříšek, provensálské bylinky a vše důkladně zamíchejte, aby se ingredience propojily. 

3. KROK

Z masové směsi nyní vytvořte 6 větších placek a každou z nich položte na jedno kolečko nakrájeného zelí. Maso na zelí pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 45 minut. 

Poznámka: Nebojte se při pokládání masa trochu zatlačit.

4. KROK

Tip: Mleté maso na zelí můžete podívat společně s omáčkou z jogurtu, kopru a jarní cibulky a s bramborovou přílohou.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů