Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Chilli con carne recept

4,2
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Chilli con carne recept - postup přípravy

Už dávno se nejedná o jídlo, na kterém byste si pochutnali jenom na dovolené. Kromě toho, že ho nabízí řada restaurací, si ho samozřejmě můžete připravit i doma. Chilli con carne není nijak složitým jídlem a můžeme říci, že ho klidně zvládne i začátečník. Jak na to? To vám ukážeme.

Ingredience pro:
4 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Začíná se cibulí

Chilli con carne recept může na první pohled připomínat přípravu gulášové polévky, jelikož i zde je třeba připravit si cibulový základ. Cibuli nakrájejte nahrubo, dejte na pánev s rozpáleným olejem a opékejte, dokud nebude mít lehce zlatou barvu.




Přidejte maso

Když jste s barvou cibule spokojeni, tak můžete přidat také mleté hovězí maso. To před tím, než ho dáte do hrnce ještě osolte a také opepřete. Takto opékejte zprudka, aby se skutečně restovalo a nepustilo tolik šťávy. Postupně ho míchejte, abyste oddělili jeho konzistenci z pevného stavu do stavu rozděleného.

Doplňte dalšími ingrediencemi

Dále přichází čas na další ingredience. A to na drcená rajčata a dále také trochu kakaa. Vše necháte prohřát a přidáte také fazole z plechovky. Samozřejmě bez nálevu. Dále už necháte jenom prohřát a pozvolna vaříte po dobu asi 20 minut, aby se rajčata dokonale rozvařila a dále aby změkly i fazole. Když k tomu dojde, je chilli con carne téměř hotové.

Už jenom dochutit

Když má vaše jídlo také požadovanou konzistenci, tak můžeme říci, že jste v podstatě hotovi. V této fázi ještě v případě potřeby dochutíte solí, dále dochutíte také pepřem a nezapomeňte přidat také jednu z nejdůležitějších složek, kterou je chilli paprička. A to v množství takovém, aby bylo jídlo pro vás lehce pikantní, ale ne ostré natolik, že by se nedalo jíst.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů