Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Farmářské fazole s rajčaty a klobásou

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 80 minut

Farmářské fazole s rajčaty a klobásou - postup přípravy

Pochutnejte si a zároveň nasyťte pokrmem, který je výživný a skvěle chutná. Farmářské fazole jsou snadné a jejich výhodou je, že vás vyjdou jen na pár korun.

Ingredience pro:
3 porce
+ -

Ingredience

K fazolím

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Fazole zalijte vodou a nechte je 2 hodiny bobtnat. Po jejich slití je vařte v čisté vodě 20 minut, pod pokličkou. Poté je znovu sceďte, zalijte novou vodou, aby byly ponořené a přidejte k nim kuličky černého pepře. 

2. KROK

Do hrnce vložte také bobkový list a vsypte sůl. Ingredience zamíchejte, přidejte k nim rajčatovou šťávu a vše vařte 20 minut.

Poznámka: Je-li to nutné, do hrnce vlijte další vodu. 

3. KROK

Na rozpáleném oleji smažte nadrobno nakrájenou cibuli 3–4 minuty, přidejte k ní prolisovaný česnek a mletou sladkou papriku. Směs následně vmíchejte do hrnce s fazolemi, které dochuťte Vegetou. 

4. KROK

Fazole přendejte do pekáče a pečte je v předehřáté troubě na 200 °C po dobu cca 60 minut. Pokrm by měl získat zlatavou barvu a na jeho povrchu by měla vzniknout krusta.

Tip: Farmářské fazole servírujte s oblíbenou klobásou dle vlastní chuti.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Kuvajte sa Stašom

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů