Farmářské fazole s rajčaty a klobásou - postup přípravy
Pochutnejte si a zároveň nasyťte pokrmem, který je výživný a skvěle chutná. Farmářské fazole jsou snadné a jejich výhodou je, že vás vyjdou jen na pár korun.
Ingredience
K fazolím
Fazole zalijte vodou a nechte je 2 hodiny bobtnat. Po jejich slití je vařte v čisté vodě 20 minut, pod pokličkou. Poté je znovu sceďte, zalijte novou vodou, aby byly ponořené a přidejte k nim kuličky černého pepře.
Do hrnce vložte také bobkový list a vsypte sůl. Ingredience zamíchejte, přidejte k nim rajčatovou šťávu a vše vařte 20 minut.
Poznámka: Je-li to nutné, do hrnce vlijte další vodu.
Na rozpáleném oleji smažte nadrobno nakrájenou cibuli 3–4 minuty, přidejte k ní prolisovaný česnek a mletou sladkou papriku. Směs následně vmíchejte do hrnce s fazolemi, které dochuťte Vegetou.
Fazole přendejte do pekáče a pečte je v předehřáté troubě na 200 °C po dobu cca 60 minut. Pokrm by měl získat zlatavou barvu a na jeho povrchu by měla vzniknout krusta.
Tip: Farmářské fazole servírujte s oblíbenou klobásou dle vlastní chuti.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Kuvajte sa Stašom