Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Moravské koláčky s tvarohem a povidly

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Moravské koláčky s tvarohem a povidly - postup přípravy

Připravte si moravské koláčky s tvarohem a povidly, které můžete servírovat nejen ke snídani, ale také na slavnostech. Jsou křehké, nadýchané a snadné na přípravu.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Těsto

Náplň

Drobenka

Na potření

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Nejprve připravte kvásek. Do vlažného mléka vmíchejte lžíci cukru a čerstvé droždí. Jakmile se rozpustí, přidejte 2 lžíce hladké mouky, směs zakryjte a nechte reagovat 10 minut. 

Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, mouku prosejte.

2. KROK

Zbytek mouky vsypte do mísy od robota, do které přidejte špetku soli, zbytek cukru, olej a kvásek. Nechte vypracovat těsto, které prohněťte také ručně, vraťte ho do mísy, zakryjte a nechte kynout 1 hodinu na teplém místě. 

3. KROK

Mezitím si připravte tvarohovou náplň. Tvaroh smíchejte s vanilkovým a moučkovým cukrem. Pokračujte s přípravou drobenky, smícháním polohrubé mouky, moučkového cukru a změklého másla. 

4. KROK

Vykynuté těsto prohněťte a vyválejte na plát o tloušťce 0,5 cm, z kterého vykrojte kruhy. Ty pokládejte na plech, pokrytý pečicím papírem a v jejich středu vytvořte důlek. 

Tip: K vykrajování těsta můžete použít tvořítko nebo hrníček o větším průměru.

5. KROK

Důlky vyplňte tvarohovou náplní, kterou pokryjte povidly. Na závěr moravské koláčky posypte drobenkou, jejich okraje potřete rozšlehaným vejcem a pečte je v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 10–20 minut, dozlatova. 

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů