Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Jablečný koláč s višňovým džemem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Jablečný koláč s višňovým džemem - postup přípravy

Jablečný koláč s džemem je nadýchaný a svěží chuť mu dodává příchuť višní. Dezert je vhodný jako sladká snídaně, ale také jako dezert ke kávě nebo čaji. Milují ho i děti.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Ingredience

Zdobení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Z jednoho citronu nastrouhejte citronovou kůru a odložte ji bokem. Z citronu vymačkejte také citronovou šťávu do jiné misky.

Poznámka: Pracujte s dobře omytým a chemicky neošetřeným citronem.

2. KROK

Jablka omyjte, oloupejte, zbavte jádřinců a nakrájejte na tenké plátky, které vložte do mísy, kde je zalijte citronovou šťávou a zasypte cukrem. Ingredience důkladně promíchejte. 

3. KROK

V jiné míse vyšlehejte vejce s cukrem a za stálého šlehání přilijte do směsi sezamový olej. Nadále šlehejte a přidávejte postupně mouku. 

Poznámka: Mouku je nutné přidávat postupně, aby se ingredience lépe propojily a v těstu nevznikly hrudky.

4. KROK

Za stálého šlehání přisypte také kypřící prášek do pečiva a do těsta vmíchejte polovinu množství jablek. Těstem s jablky vyplňte plech vyložený pečicím papírem a pokapejte ho několika lžícemi višňového džemu tak, jak je to ukázáno ve videu níže.

5. KROK

Na dezert rozprostřete zbytek nakrájených jablek a celý jeho povrch posypte cukrem. Jablečný koláč s džemem pečte v předehřáté troubě na 175–180 °C po dobu 25–30 minut. 

6. KROK

Poznámka: Doba pečení je závislá na výkonnosti vaší trouby. Zda je koláč upečený poznáte tak, že do něj zapíchnete špejli. Pokud ji vyndáte čistou, máte hotovo. V případě, že se na ní těsto zachytí, ještě chvíli pečte.

7. KROK

Upečený dezert podávejte posypaný moučkovým cukrem a nakrájený na kousky. 

Tip: Koláč chutná skvěle s kávou, čajem nebo kakaem. 

8. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

9. KROK

Videopostup krok za krokem

10. KROK

Zdroj receptu: Tutti a Tavola

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů