Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Mozartovy koule s pistáciemi a rumem

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 3 minuty

Mozartovy koule s pistáciemi a rumem - postup přípravy

Pokud nejste příznivci pečení, určitě si připravte tento jednoduchý a rychlý recept na nepečené Mozartovy koule. Cukroví je zajímavé rumovým aroma a chutí křupavých pistácií.

Ingredience pro:
20 kusů
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Mandle pomelte a vložte je do mísy, kde je smíchejte s moučkovým cukrem, rumem nebo rumovým aroma, šťávou z citronu a medem. Pomocí rukou vytvořte těsto, které rozdělte na dvě stejné části. 

2. KROK

Jednu část těsta vložte do mísy a přidejte k ní pomleté pistácie, které do něj zapracujte. Pistáciovou hmotu odložte bokem. Do druhé misky vložte druhou polovinu těsta a smíchejte ji s kakaem. Vytvořte hutnou kakaovou hmotu. 

3. KROK

Tip: Trochu mletých pistácií si odložte bokem na závěrečné zdobení Mozartových koulí.

4. KROK

Z kakaové hmoty začněte vytvářet malé kuličky, které následně zabalte do placek vytvořených z pistáciové hmoty. Obalené kuličky následně vytvarujte do hladkých pistáciových kuliček. Následně dejte kuličky na 30 minut do lednice.

5. KROK

Zatímco se kuličky chladí, připravte si čokoládovou polevu. Ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě čokoládu rozpusťte a kuličky v ní obalte.  

Tip: Pokud chcete, aby byla poleva jemnější a lesklá, můžete do ní přidat 2 lžíce másla a 1 lžíci oleje.

6. KROK

Obalené Mozartovy koule odkládejte na plochu vyloženou pečicím papírem a nechte čokoládu ztuhnout. Na závěr můžete každou kuličku posypat rozemletými pistáciemi.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Var a peč s Martinkou

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů