Mozartovy koule s pistáciemi a rumem - postup přípravy
Pokud nejste příznivci pečení, určitě si připravte tento jednoduchý a rychlý recept na nepečené Mozartovy koule. Cukroví je zajímavé rumovým aroma a chutí křupavých pistácií.
Ingredience
Mandle pomelte a vložte je do mísy, kde je smíchejte s moučkovým cukrem, rumem nebo rumovým aroma, šťávou z citronu a medem. Pomocí rukou vytvořte těsto, které rozdělte na dvě stejné části.
Jednu část těsta vložte do mísy a přidejte k ní pomleté pistácie, které do něj zapracujte. Pistáciovou hmotu odložte bokem. Do druhé misky vložte druhou polovinu těsta a smíchejte ji s kakaem. Vytvořte hutnou kakaovou hmotu.
Tip: Trochu mletých pistácií si odložte bokem na závěrečné zdobení Mozartových koulí.
Z kakaové hmoty začněte vytvářet malé kuličky, které následně zabalte do placek vytvořených z pistáciové hmoty. Obalené kuličky následně vytvarujte do hladkých pistáciových kuliček. Následně dejte kuličky na 30 minut do lednice.
Zatímco se kuličky chladí, připravte si čokoládovou polevu. Ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě čokoládu rozpusťte a kuličky v ní obalte.
Tip: Pokud chcete, aby byla poleva jemnější a lesklá, můžete do ní přidat 2 lžíce másla a 1 lžíci oleje.
Obalené Mozartovy koule odkládejte na plochu vyloženou pečicím papírem a nechte čokoládu ztuhnout. Na závěr můžete každou kuličku posypat rozemletými pistáciemi.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Var a peč s Martinkou