Mrkvová bábovka s vlašskými ořechy - postup přípravy
Mrkvová bábovka je vláčná, nadýchaná a díky přidaným ořechům úžasně křupavá. Připravte si originální dezert vhodný k odpolední kávě, ale také k snídani. Postup zvládnou i začátečníci.
Ingredience
V míse vyšlehejte vejce s cukrem, a jakmile směs zbělá, vlijte do ní olej a šlehejte dalších 10 vteřin. Následně do mísy prosejte mouku, kypřící prášek do pečiva a vanilkový cukr.
Poznámka: Prosetí je nutné, aby v těstu nevznikly hrudky.
Ingredience znovu šlehejte, dokud nezískáte hutné těsto, do kterého vmíchejte najemno nastrouhanou mrkev s vlašskými ořechy a skořicí.
Těsto nalijte do tukem vymazané formy na bábovku a dezert pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 30–40 minut.
Poznámka: Upečenou mrkvovou bábovku podávejte posypanou moučkovým cukrem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Halime’nin mutfağı