Mrkvový chlebíček se smetanovým krémem - postup přípravy
Mrkvový chlebíček je zdravější alternativa dezertu, která spojuje vláčnost mrkve s kořeněnou vůní skořice. Můžete ho servírovat jako originální sladkou tečku po jídle.
Těsto
Krém
Mrkve oloupejte, nastrouhejte je na jemném struhadle a smíchejte s pomerančovou kůrou z dobře omytého pomeranče. Ořechy nasekejte na menší kousky a v míse vyšlehejte vejce se špetkou soli, cukrem a olejem.
Poznámka: Několik ořechů si nechte bokem na závěrečné zdobení.
Do vaječné směsi vmíchejte nastrouhanou mrkev a většinu ořechů. Poté do směsi přidejte mouku smíchanou s kypřicím práškem do pečiva a skořicí.
Tip: Skořici můžete zaměnit za mletý hřebíček nebo muškátový oříšek.
Těsto vlijte do formy na pečení vyložené pečicím papírem a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 45–55 minut.
Tip: Suché ingredience před použitím prosejte, aby mohlo vzniknout těsto bez hrudek.
Během pečení připravte krém. Smetanový sýr vyšlehejte s moučkovým cukrem do hladka a vzniklým krémem pokryjte celý povrch mrkvového chlebíčku.
Poznámka: Dezert na závěr posypte nasekanými ořechy.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Nastja