Mrkvový dort s tvarohovo-smetanovým krémem - postup přípravy
Mrkvový dort podle receptu paní Lenky Sedláčkové vám tak zachutná, že už nebudete chtít žádný jiný. Kdo neochutná, ten neuvěří.
Korpus
Krém
Zdobení
Nahrubo nastrouhanou mrkev smíchejte s polohrubou i celozrnnou moukou. Přidejte najemno nasekané vlašské ořechy a prášek do pečiva. Nezapomeňte ochutit těsto lžičkou skořice.
Rozklepněte vejce a přidejte je do těsta spolu s olejem a třtinovým cukrem. Nakonec těsto dochuťte vanilkovým extraktem, který dortu dodá opravdu vytříbenou chuť.
Korpus pečte v troubě předem vyhřáté na 180°C po dobu zhruba 30 minut. Zda je korpus upečený, zkontrolujte pomocí špejle – pokud ji vyjmete zcela suchou, korpus je hotový.
Krém připravte smíchaním mascarpone, měkkého tvarohu ve vaničce a zakysané smetany. Můžete jej osladit dvěma lžícemi medu.
Hotový korpus rozřízněte podélně na dvě poloviny a promažte jej krémem. Vrch dortu pak můžete ozdobit téměř čímkoliv od šlehačky přes čokoládovou polevu po ovoce nebo vlašské ořechy.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.