Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Hrnkový kefírový koláč s kakaem

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Hrnkový kefírový koláč s kakaem - postup přípravy

Pokud vás honí mlsná a nevíte, co upéct, vyzkoušejte tento hrnkový kefírový koláč s kakaem. Jeho příprava je velmi snadná a zabere vám jen pár minut.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Do mísy nasypte krupici, cukr a vše zalijte kefírem. Směs velmi dobře promíchejte, přiklopte ji poklicí nebo talířem a nechte ji 15 minut odpočinout.

2. KROK

Do směsi přidejte olej, prosátou hladkou mouku smíchanou s kypřicím práškem a vše velmi dobře promíchejte. Polovinu těsta přelijte do jiné mísy a vmíchejte do ní kakao.

3. KROK

Do světlého těsta vmíchejte 2 lžíce mouky. Pekáč následně vymažte olejem a pomocí lžíce do něj přendejte těsto. Střídejte světlé a kakaové těsto.

4. KROK

Pomocí špejle vytvořte vzor mramoru a pekáč vložte do předehřáté trouby na teplotu 180 °C a koláč pečte 35–40 minut. Poté ho vyjměte a nechte ho zcela vychladnout.

5. KROK

Hotový koláč nakrájejte a servírujte. Podávat ho můžete samotný, s čerstvým ovocem, marmeládou nebo kopečkem oblíbené zmrzliny.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: AZIZA GOTOVIT

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů