Hrnkový kefírový koláč s kakaem - postup přípravy
Pokud vás honí mlsná a nevíte, co upéct, vyzkoušejte tento hrnkový kefírový koláč s kakaem. Jeho příprava je velmi snadná a zabere vám jen pár minut.
Ingredience
Do mísy nasypte krupici, cukr a vše zalijte kefírem. Směs velmi dobře promíchejte, přiklopte ji poklicí nebo talířem a nechte ji 15 minut odpočinout.
Do směsi přidejte olej, prosátou hladkou mouku smíchanou s kypřicím práškem a vše velmi dobře promíchejte. Polovinu těsta přelijte do jiné mísy a vmíchejte do ní kakao.
Do světlého těsta vmíchejte 2 lžíce mouky. Pekáč následně vymažte olejem a pomocí lžíce do něj přendejte těsto. Střídejte světlé a kakaové těsto.
Pomocí špejle vytvořte vzor mramoru a pekáč vložte do předehřáté trouby na teplotu 180 °C a koláč pečte 35–40 minut. Poté ho vyjměte a nechte ho zcela vychladnout.
Hotový koláč nakrájejte a servírujte. Podávat ho můžete samotný, s čerstvým ovocem, marmeládou nebo kopečkem oblíbené zmrzliny.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: AZIZA GOTOVIT