Staročeská chlebová polévka se slaninou - postup přípravy
Pochutnejte si na staročeské chlebové polévce s krutony a slaninou, podle rychlého receptu z Youtube kanálu Vaříme s Mozkem. Polévka je výživná a dokonale zasytí.
Krutony
Základ
Nejprve připravte krutony. Anglickou slaninu s chlebem nakrájejte na kostičky, které smažte na rozpáleném oleji 3–4 minuty. Směs osolte a přidejte k ní nadrobno nakrájený česnek. Pokračujte ve smažení už jen minutu a směs odstavte z tepla.
Poznámka: Po přidání česneku směs nesmažte příliš dlouho, protože by česnek mohl zhořknout.
Nyní pokračujte s přípravou základu na polévku. Cibuli s oloupaným celerem, petrželí a mrkví nakrájejte nadrobno a chléb nakrájejte na kostičky. Zeleninu vložte do hrnce s rozpáleným olejem a smažte ji 3–4 minuty.
Směs ochuťte drceným kmínem, přidejte k ní chléb a zalijte ji vývarem. Ingredience opepřete, důkladně zamíchejte a polévku vařte 30 minut, do změknutí zeleniny.
Po půl hodině polévku rozmixujte, vmíchejte do ní smetanu s octem a pokračujte ve vaření další 2 minuty.
Tip: Chlebovou polévku servírujte ozdobenou usmaženými krutony se slaninou.
Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem