Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Staročeská chlebová polévka se slaninou

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Staročeská chlebová polévka se slaninou - postup přípravy

Pochutnejte si na staročeské chlebové polévce s krutony a slaninou, podle rychlého receptu z Youtube kanálu Vaříme s Mozkem. Polévka je výživná a dokonale zasytí.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Krutony

Základ

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Nejprve připravte krutony. Anglickou slaninu s chlebem nakrájejte na kostičky, které smažte na rozpáleném oleji 3–4 minuty. Směs osolte a přidejte k ní nadrobno nakrájený česnek. Pokračujte ve smažení už jen minutu a směs odstavte z tepla. 

2. KROK

Poznámka: Po přidání česneku směs nesmažte příliš dlouho, protože by česnek mohl zhořknout. 

3. KROK

Nyní pokračujte s přípravou základu na polévku. Cibuli s oloupaným celerem, petrželí a mrkví nakrájejte nadrobno a chléb nakrájejte na kostičky. Zeleninu vložte do hrnce s rozpáleným olejem a smažte ji 3–4 minuty.

4. KROK

Směs ochuťte drceným kmínem, přidejte k ní chléb a zalijte ji vývarem. Ingredience opepřete, důkladně zamíchejte a polévku vařte 30 minut, do změknutí zeleniny. 

5. KROK

Po půl hodině polévku rozmixujte, vmíchejte do ní smetanu s octem a pokračujte ve vaření další 2 minuty. 

Tip: Chlebovou polévku servírujte ozdobenou usmaženými krutony se slaninou.

6. KROK

Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů