Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Slaný závin z listového těsta

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 35 minut

Slaný závin z listového těsta - postup přípravy

Pokud přemýšlíte o tom, jakou večeři připravit pro svou hladovou rodinu, máme pro vás skvělý, a hlavně rychlý tip. Slaný závin z listového těsta bude chutnat dozajista všem členům vaší domácnosti. Kromě jiného jím můžete pohostit i přátele, kteří se k vám chystají na návštěvu.

Ingredience pro:
6 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Listové těsto rozválejte a do jeho středu pokládejte na šířku těsně vedle sebe libové párky. Pomažte je dle chuti plnotučnou hořčicí. Pak na ně nasypte strouhaný tvrdý sýr dle preferencí (eidam, čedar nebo i mozzarella). Na sýr následně položte plátky rajčete a plátky čerstvých žampionů, které můžete předtím orestovat na másle společně s cibulkou.

Nakonec kraje těsta z delší strany nakrojte zešikma na proužky tak, aby řezy připomínaly vánoční stromeček. Vzniklé proužky střídavě pokládejte přes navrstvené suroviny, dokud náplň zcela nezakryjete. Poté závin potřete rozšlehaným vejcem a dejte péct do trouby na 35 minut při 200 stupních Celsia. Bude skvělý jak teplý, tak studený.




Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů