Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Mrkvový koláč s jablky a skořicí

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Mrkvový koláč s jablky a skořicí - postup přípravy

Mrkvovy koláč s jablky a skořicí podle receptu od paní Petry Pospíchalové je vynikající moučník, kterým okouzlíte většinu svých návštěv. Díky strouhané mrkvi a jablku je výjimečně lahodný a jemný.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Ingredience

Dále (volitelně)

Kuchařka
Kuchařka: Marie Möglichová
1. KROK

Mrkev nastrouhejte na jemném struhadle, jablka pak na hrubém. Nastrouhaná jablka s mrkví promíchejte s cukrem a nechte je zhruba půl hodiny odpočinout.  

2. KROK

K mrkvi a jablku přidejte moučkový cukr, Heru a hladkou mouku s vejci. Směs dobře promíchejte a přisypejte do ní kypřicí prášek do pečiva, vanilkový cukr a také skořici a kakao. Dle vaší chuti do těsta přidejte i rozinky, semínka nebo ořechy.  

3. KROK

Vše důkladně promíchejte a nalijte na plech vyložený pečicím papírem. Koláč pečte v troubě předehřáté na 170 °C zhruba 40 minut. Hotový koláč můžete potřít zakysanou smetanou s trochou cukru.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů