Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Novoroční nepečený smetanový dezert s ořechy, Nutellou a mascarpone

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut

Novoroční nepečený smetanový dezert s ořechy, Nutellou a mascarpone - postup přípravy

Jak na nový rok, tak po celý rok, říká se. Jestliže na Nový rok připravíte tuhle dobrotu, můžete si být jistí, že se jí po celý následující rok nezbavíte. Vaše rodina vám totiž nedá pokoj, dokud jim tento dort nebudete připravovat každý týden. Koneckonců, není to nic složitého. Stačí pár sušenek, ořechů, nutelly a mascarpone a paráda je na světě.

Ingredience pro:
10 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková
1. KROK

Sušenky nalámejte na menší kousky a rozmixujte je elektrickým mlýnkem nebo tyčovým mixérem na jemný prach. Totéž udělejte také s jádry vlašských ořechů, které následně promíchejte se sušenkovou drtí. V mikrovlnné troubě nebo na kamnech rozpusťte máslo, přilijte ho ke směsi sušenek a ořechů a smíchejte vše na vláčnou hmotu. Vyklopte ji do kulaté dortové formy vyložené pečicím papírem a důkladně směs upěchujte lžící do rovnoměrné vrstvy ve tvaru misky.

2. KROK

Do jiné misky vyklopte poloviční množství smetanového sýra mascarpone nebo Philadelphia, přidejte Nutellu a elektrickým šlehačem vše vyšlehejte do jemné a konzistentní pěny. Tu vlijte do sušenkového korpusu a rozprostřete do roviny.

3. KROK

V misce vyšlehejte plnotučnou smetanu s moučkovým cukrem do jemné pěny. Zvlášť vyšlehejte druhou polovinu smetanového sýra a promíchejte ho s vyšlehanou šlehačkou. Obojí na nízké obrátky šlehače vyšlehejte do jemného krému, který navršte na vrstvu hnědého krému ve formě.

4. KROK

Svrchní vrstvu bílého krému posypejte rozdrcenými oříšky a polijte rozpuštěnou čokoládou tak, abyste vytvořili ozdobné cákance nebo mřížku. Vložte hotový dort na několik hodin odpočinout a ztuhnout v lednici. Nejlepší to bude přes noc. Pak už jen dort vyjměte z formy, nakrájejte ho na porce a podávejte se šálkem voňavého čaje nebo kávy. 

5. KROK

Video postup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů