Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí tvarohové šátečky

3,2
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Domácí tvarohové šátečky - postup přípravy

Pokud máte rádi tvarohové šátečky, můžete je upéct z jednoduchého máslového těsta, které se podobá listovému, ale na rozdíl od něj se nepřekládá. Svůj oblíbený recept nám poskytla paní Dagmar Kazdová.

Ingredience pro:
1 porce

Na těsto

Na náplň

Dále

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Do mísy dejte mouku, změklé máslo, žloutek, ocet, vodu a sůl. Těsto zpracujte rukama tak, aby bylo hutné a lesklé. Pak ho zabalte do fólie a dejte na 12 hodin do lednice.

2. KROK

Před pečením si připravte náplň. Měkký tvaroh smíchejte s cukrem (množství záleží na vaší chuti), vanilkovým cukrem, rozinkami a vše dokonale promíchejte.

3. KROK

Těsto na vále vyválejte na tenkou placku a nakrájejte ji na čtverce, rozměr přizpůsobte tomu, jak velké chcete šátečky mít. Doprostřed každého čtverce dejte trochu náplně, přeložte ho na trojúhelník a spoje těsta dobře přimáčkněte.

4. KROK

Připravené šátečky dejte na plech vyložený pečicím papírem, potřete je rozšlehaným vejcem a vložte do předem vyhřáté trouby na 200 °C. Pečte je do růžova. Ještě horké je pocukrujte směsí moučkového a vanilkového cukru.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů