Domácí tvarohové šátečky - postup přípravy
Pokud máte rádi tvarohové šátečky, můžete je upéct z jednoduchého máslového těsta, které se podobá listovému, ale na rozdíl od něj se nepřekládá. Svůj oblíbený recept nám poskytla paní Dagmar Kazdová.Do mísy dejte mouku, změklé máslo, žloutek, ocet, vodu a sůl. Těsto zpracujte rukama tak, aby bylo hutné a lesklé. Pak ho zabalte do fólie a dejte na 12 hodin do lednice.
Před pečením si připravte náplň. Měkký tvaroh smíchejte s cukrem (množství záleží na vaší chuti), vanilkovým cukrem, rozinkami a vše dokonale promíchejte.
Těsto na vále vyválejte na tenkou placku a nakrájejte ji na čtverce, rozměr přizpůsobte tomu, jak velké chcete šátečky mít. Doprostřed každého čtverce dejte trochu náplně, přeložte ho na trojúhelník a spoje těsta dobře přimáčkněte.
Připravené šátečky dejte na plech vyložený pečicím papírem, potřete je rozšlehaným vejcem a vložte do předem vyhřáté trouby na 200 °C. Pečte je do růžova. Ještě horké je pocukrujte směsí moučkového a vanilkového cukru.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.