Domácí tvarohové šátečky

i Zdroj fotografie: Dagmar Kazdová
ČAS PŘÍPRAVY
30 minut
ČAS VAŘENÍ
20 minut
NÁROČNOST
Snadná

Domácí tvarohové šátečky - postup přípravy

Pokud máte rádi tvarohové šátečky, můžete je upéct z jednoduchého máslového těsta, které se podobá listovému, ale na rozdíl od něj se nepřekládá. Svůj oblíbený recept nám poskytla paní Dagmar Kazdová.
1. KROK

Do mísy dejte mouku, změklé máslo, žloutek, ocet, vodu a sůl. Těsto zpracujte rukama tak, aby bylo hutné a lesklé. Pak ho zabalte do fólie a dejte na 12 hodin do lednice.

2. KROK

Před pečením si připravte náplň. Měkký tvaroh smíchejte s cukrem (množství záleží na vaší chuti), vanilkovým cukrem, rozinkami a vše dokonale promíchejte.

3. KROK

Těsto na vále vyválejte na tenkou placku a nakrájejte ji na čtverce, rozměr přizpůsobte tomu, jak velké chcete šátečky mít. Doprostřed každého čtverce dejte trochu náplně, přeložte ho na trojúhelník a spoje těsta dobře přimáčkněte.

4. KROK

Připravené šátečky dejte na plech vyložený pečicím papírem, potřete je rozšlehaným vejcem a vložte do předem vyhřáté trouby na 200 °C. Pečte je do růžova. Ještě horké je pocukrujte směsí moučkového a vanilkového cukru.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

Co si myslíte o receptu?
4/5 (80%) 261 hlasů
Nahlásit chybu
60 lidí právě čte
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt