Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nadýchaná roláda s Nutellou a čokoládou

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 23 minut

Nadýchaná roláda s Nutellou a čokoládou - postup přípravy

Nevíte-li, čím potěšit chuťové pohárky svých blízkých, připravte jim nadýchanou roládu s Nutellou a čokoládou. Jedná se o dezert, který připravíte rychle a jednoduše.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Světlé těsto

Tmavé těsto

Náplň

Poleva

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vaječné bílky vyšlehejte se špetkou soli do sněhu. Po minutě do směsi přidejte cukr, za stálého šlehání. 

Poznámka: Cukr přidávejte v několika dávkách. Díky tomu se ingredience lépe propojí.

2. KROK

Do směsi vešlehejte vaječné žloutky, jeden po druhém. Pokračujte ve šlehání a přidejte vodu. Nakonec do směsi vmíchejte mouku s kypřicím práškem do pečiva, vanilkovým extraktem a kukuřičný škrobem.

Poznámka: Mouku předem prosejte. V těstu pak nevzniknou hrudky.

3. KROK

Těsto rozprostřete na plech, pokrytý pečicím papírem a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 8–10 minut. Mezitím připravte tmavé těsto. 

4. KROK

Opakujte stejný postup, jako při přípravě světlého těsta s tím rozdílem, že nepoužijete kukuřičný škrob a vmícháte do něj kakao s vanilkovým cukrem. Tmavé těsto opatrně rozprostřete na upečený světlý korpus a pokračujte v pečení, při 180 °C, dalších 8–10 minut. 

5. KROK

Korpus ze světlého a tmavého těsta překlopte na čistý pečicí papír a ten použitý z něj sejměte. Korpus následně zarolujte, zabalte do pečicího papíru a nechte ho vychladnout. 

6. KROK

Poté ho rozbalte, namažte Nutellou a znovu zarolujte. Čokoládu rozlámejte a ve vodní lázni ji nechte rozpustit. Vmíchejte do ní olej a vzniklou polevou pokryjte celý povrch rolády. 

7. KROK

Tip: Trochu polevy vložte do cukrářského sáčku a vytvořte na dezertu ozdobné ornamenty. Inspirovat se můžete postupem níže ve videu.

8. KROK

Roládu s Nutellou vložte na 20 minut do lednice a poté ji servírujte nakrájenou na kousky. Každou porci můžete podávat s trochou šlehačky. 

9. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

10. KROK

Videopostup krok za krokem

11. KROK

Zdroj receptu: SOS kuchyně

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů