Nadýchaná roláda s Nutellou a čokoládou - postup přípravy
Nevíte-li, čím potěšit chuťové pohárky svých blízkých, připravte jim nadýchanou roládu s Nutellou a čokoládou. Jedná se o dezert, který připravíte rychle a jednoduše.
Světlé těsto
Tmavé těsto
Náplň
Poleva
Vaječné bílky vyšlehejte se špetkou soli do sněhu. Po minutě do směsi přidejte cukr, za stálého šlehání.
Poznámka: Cukr přidávejte v několika dávkách. Díky tomu se ingredience lépe propojí.
Do směsi vešlehejte vaječné žloutky, jeden po druhém. Pokračujte ve šlehání a přidejte vodu. Nakonec do směsi vmíchejte mouku s kypřicím práškem do pečiva, vanilkovým extraktem a kukuřičný škrobem.
Poznámka: Mouku předem prosejte. V těstu pak nevzniknou hrudky.
Těsto rozprostřete na plech, pokrytý pečicím papírem a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 8–10 minut. Mezitím připravte tmavé těsto.
Opakujte stejný postup, jako při přípravě světlého těsta s tím rozdílem, že nepoužijete kukuřičný škrob a vmícháte do něj kakao s vanilkovým cukrem. Tmavé těsto opatrně rozprostřete na upečený světlý korpus a pokračujte v pečení, při 180 °C, dalších 8–10 minut.
Korpus ze světlého a tmavého těsta překlopte na čistý pečicí papír a ten použitý z něj sejměte. Korpus následně zarolujte, zabalte do pečicího papíru a nechte ho vychladnout.
Poté ho rozbalte, namažte Nutellou a znovu zarolujte. Čokoládu rozlámejte a ve vodní lázni ji nechte rozpustit. Vmíchejte do ní olej a vzniklou polevou pokryjte celý povrch rolády.
Tip: Trochu polevy vložte do cukrářského sáčku a vytvořte na dezertu ozdobné ornamenty. Inspirovat se můžete postupem níže ve videu.
Roládu s Nutellou vložte na 20 minut do lednice a poté ji servírujte nakrájenou na kousky. Každou porci můžete podávat s trochou šlehačky.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: SOS kuchyně