Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Potraviny udržující tělo v kondici

Potraviny udržující tělo v kondici - postup přípravy

Že jídlo je klíčem ke zdraví, to už víme. Ale že díky správným potravinám můžeme zůstat déle mladé a krásné, to zatím v našich luzích a hájích tolik rozšířené není. Zkuste kromě používání všemožných krémů a pleťových vod zařadit do svého jídelníčku následující tři druhy potravin a uvidíte, že se budete lépe cítit a budete i lépe vypadat. Projezte se ke kráse!

Ingredience pro:
1 porce
Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Brambory

Tyto nažloutlé hlízy tvoří nedílnou součást našeho jídelníčku. Mezi rýží a těstovinami na ně ale začínáme trochu zapomínat a to je chyba. Kromě polysacharidů, bílkovin a vlákniny obsahují spoustu vitaminů a minerálů, které mají protizánětlivé, hojivé a regenerační účinky a mimo jiné se projevují i na stavu pokožky a vnitřních orgánů. Chcete-li zůstat zdravá a krásná, zachovejte brambory ve svém pravidelném jídelníčku.




Hroznové víno

Hrozny, a zejména ty modré, patří k nejzdravějším druhům ovoce. Nejenže posilují imunitu a psychickou odolnost, ale prospívají také naší kráse. Kuličky hroznového vína obsahují vysoké množství křemíku, který pomáhá zpevňovat pokožku a posiluje vlasy i nehty. Kromě toho pomáhá také v boji proti celulitidě a pomáhá čistit tělo od škodlivin, čímž také čistí pleť. Obsahuje také hodně vody a přírodního rostlinného kolagenu, čímž posilují pružnost pokožky a její vitální a zářivý vzhled.

Avokádo

Zelené ovoce, jehož tvar připomíná ženskou dělohu, je velmi prospěšným ovocem pro uchování ženského zdraví a krásy. Dužnina tohoto zvláštního zeleného ovoce se skládá prakticky výhradně z mononenasycených mastných kyselin, které jsou hlavní složkou pro správné fungování těla. Díky obsaženým živinám pomáhá regulovat hladinu ženských hormonů, působí preventivně proti hormonálním druhům rakoviny a rovněž má moc tlumit záněty. Je to jedna z nejzdravějších potravin na světě, a proto byste se jí rozhodně neměli vyhýbat.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů