Zapečená krkovice s brambory a mozzarellou - postup přípravy
V případě, že si chcete pochutnat na křehkém a šťavnatém mase, připravte si zapečenou krkovici. Součástí receptu je osvěžující salát z červené řepy.
Základ
Směs na zalití
Salát
Zálivka
Maso nakrájejte na větší kusy, které rozprostřete na plech, kde ho zasypte na proužky nakrájenou cibulí. Pokrm polijte olejem a posypte pepřem se solí. Přidejte kolečka pórku, proužky papriky a ingredience důkladně promíchejte.
Krkovici pokryjte plátky oloupaných brambor, které zasypte strouhanou mozzarellou a pokračujte s přípravou směsi na zalití.
Poznámka: Před krájením z papriky odstraňte semeník.
Zakysanou smetanu smíchejte s rozpuštěným máslem, hořčičnými semínky a najemno nastrouhaným Parmazánem. Směs naneste na základ na plechu a vše zakryjte pečicím papírem i alobalem.
Pokrm pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 50 minut. Poté z něj sejměte papír i alobal a pokračujte v pečení dalších 10 minut. Mezitím připravte salát.
Ve větší míse smíchejte nastrouhanou vařenou červenou řepu s mrkví, nasekanou petrželkou, nastrouhanou Mozzarellou a nasekanými vlašskými ořechy.
V samostatné misce smíchejte mléko s olivovým olejem, citronovou šťávou, hořčicí a solí. Směs rozmixujte a nalijte ji do mísy se zeleninou. Přidejte nastrouhaný česnek, salát promíchejte a servírujte ho se zapečenou krkovicí.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Cookrate – Meat Delish