Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nakládané švestky ve sladkokyselém nálevu

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 3 minuty

Nakládané švestky ve sladkokyselém nálevu - postup přípravy

Nakládané švestky jsou šťavnaté a mají originální chuť díky aromatickému koření. Hodí se k přípravě nejrůznějších dezertů i jako zajímavá příloha k masovým pokrmům.

Nakládané švestky ve sladkokyselém nálevu jsou jednoduchý a chutný způsob, jak obohatit dezerty nebo doplnit masové pokrmy. Stačí čerstvé švestky, cukr, jablečný ocet a koření a během chvilky máte hotovou delikatesu, která vydrží dlouho. Jejich sladkokyselá chuť s jemným aroma skořice, hřebíčku a bobkového listu se skvěle hodí do koláčů, bublanin i jako zajímavá příloha k obědu či večeři.

Ingredience pro:
8 sklenic
+ -

Základ

Nálev

Koření

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Švestky důkladně omyjte, osušte a naplňte jimi sterilizované sklenice.

Poznámka: Díky tomuto receptu můžete švestkami naplnit až 8 sklenic o objemu 500 ml. 

2. KROK

Do sklenic nalijte vroucí vodu, volně je zakryjte víčky a nechte je stát 20–30 minut. Mezitím nalijte do většího hrnce vodu, kterou smíchejte s cukrem a skořicí. Nálev vařte 2–3 minuty a poté do něj vmíchejte jablečný ocet. 

3. KROK

Vodu ze sklenic vylijte a do každé sklenice s ovocem vložte 1 bobkový list a 2 hřebíčky. Ovoce zalijte nálevem tak, aby bylo zcela ponořené, sklenici uzavřete a nechte vychladnout dnem vzhůru, pod utěrkou.

4. KROK

Nakládané švestky následně skladujte na tmavém a chladném místě. 

Poznámka: Po otevření sklenice skladujte švestky v lednici, a co nejdříve je zkonzumujte.

5. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů