Meruňky ve sladkém sirupu ze 4 surovin - postup přípravy
Tento recept vám umožní uchovat bohatou chuť ovoce a zachovat jeho šťavnatost po celý rok. Meruňky ve sladkém sirupu připravíte jen ze 4 surovin a za pár minut.
Ingredience
Meruňky omyjte, vypeckujte, naplňte jimi sterilizované sklenice a zalijte je vodou. Tu poté slijte do hrnce, kde ji smíchejte s cukrem a kyselinou citronovou.
Poznámka: Díky tomuto kroku zjistíte, kolik nálevu budete potřebovat.
Nálev vařte 5 minut, nalijte ho do sklenic tak, aby bylo ovoce zcela ponořené a sklenice pevně uzavřete víčky.
Poznámka: V tomto receptu byly použity sklenice o objemu 1000 ml.
Meruňky ve sladkém sirupu nechte vychladnout, dnem vzhůru a poté je skladujte na tmavém a chladném místě.
Tip: Po otevření meruňky co nejdříve zkonzumujte a uchovávejte je v lednici.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Готовим с Мариной Ломака