Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nakládaný okurkový salát

Nakládaný okurkový salát - postup přípravy

Doplňte zásoby ve spíži anebo ve sklepě a připravte na zimní měsíce dokonalý okurkový salát s česnekem. Nejen, že skvěle chutná, ale také perfektně doplní potřebné vitamíny. Pochutnat si na něm můžete kdykoliv během roku.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Na svůj okurkový salát zvolte středně velké okurky, které budou tvrdší. Jedině tak docílíte dokonalé křupavosti. Začněte tedy tím, že si polní okurky operete ve vodě a nakrájíte je následně ostrým nožem na centimetrové plátky. Poté zeleninu vložte do velké mísy a smíchejte ji s loupanou a na jemná kolečka pokrájenou cibulí. Také přidejte nasekané česnekové stroužky (mohou být i v celku).




Dále k okurkám přisypte krystalový cukr, sůl a nakonec přilijte i ocet. Všechny ingredience pečlivě promíchejte, salát přikryjte utěrkou nebo poklicí a dejte do lednice marinovat ideálně přes noc. Následující den zeleninu vyjměte a navrstvěte do důkladně sterilovaných sklenic. Nakonec nádoby zavíčkujte a umístěte na chladné místo do první konzumace. Salát není třeba zavařovat, pakliže jsou sklenice dobře sterilizovány (můžete učinit v troubě, myčce anebo mikrovlnce).

Nakládaný okurkový salát s česnekem můžete jíst jak samotný, tak i s masovými či bramborovými pokrmy. Výtečně osvěží při každé příležitosti. Pokud máte rádi bylinky, můžete jej doplnit třeba o petrželku, koriandr anebo třeba čerstvý kopr. Výtečné pak budou okurky i s klasickými a cherry rajčaty. Přejeme dobrou chuť.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů