Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Pikantní zelný salát s mrkví a rajčatovou zálivkou

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut

Pikantní zelný salát s mrkví a rajčatovou zálivkou - postup přípravy

Pořádná dávka vitamínů v podobě chutného a voňavého zelného salátu se hodí v průběhu celého roku. Přísady jsou nenáročné a k dostání prakticky kdykoliv, proto si ho můžete dopřát klidně i vprostřed ledna.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Zelí nakrájejte na tenké nudličky a posypejte je solí Adyghe, podravkou či běžnou kuchyňskou solí a důkladně ho rukou promačkejte, aby změklo. Mrkev očistěte, nastrouhejte ji nahrubo a přidejte ji k zelí. Pokračujte v hnětení, dokud se oba druhy zeleniny nepromísí.

2. KROK

Nakládané okurky nastrouhejte nahrubo a co nejvíce z nich vymačkejte šťávu. S tímto procesem nespěchejte, některé okurky jsou tak vodnaté, že z nich šťáva odkapává i několik desítek minut. Když je důkladně vyždímaná, přidejte ji do mísy se zelím a mrkví.

3. KROK

Do směsi prolisujte česnek, přidejte na jemné proužky nakrájenou červenou cibuli, přisypejte hrášek a jemně nasekaný kopr a jarní cibulku. Přidejte lžíci chilli omáčky a několik lžic rajčatové šťávy. Salát důkladně promíchejte, podle potřeby přidejte ještě rajčatovou šťávu a zeleninu zakapejte slunečnicovým olejem.

4. KROK

Salát naposledy promíchejte. Nepodávejte ho ale ihned, nejprve ho nechte minimálně půl hodiny odležet, aby se chuti všech přísad náležitě propojily. Čím déle bude salát odleželý, tím lépe bude chutnat.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů