Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Silvestrovský salát

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 90 minut

Silvestrovský salát - postup přípravy

Hledáte inspiraci na lehký slavnostní pokrm k příležitosti jakéhokoliv rodinného nebo přátelského setkání? Pak vás může mile potěšit tento recept na takzvaný „silvestrovský salát“. Hodí se ke konzumaci nejen na silvestra. Je plný samých skvělých surovin a není ani nikterak složitý na přípravu. Potěšíte jím všechny, kteří mají rádi maso, vnitřnosti a zeleninu.

Ingredience pro:
6 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Jak postupovat při přípravě salátu?

V první řadě je důležité si důkladně uvařit hovězí srdce. To omyjte pod vlažnou vodou, vložte do velkého hrnce s trochou soli a vařte na plotně asi hodinu a půl až dvě hodiny, než maso změkne. Mezitím si oloupejte cibule, opláchněte a pokrájejte je na plátky. Žampiony v konzervě následně sceďte. Rozžhavte si pánvičku s trochou slunečnicového oleje a cibulové plátky na ní osmahněte.




Poté přidejte i konzervované žampiony. Dokud se neodpaří všechna přebytečná tekutina ze zeleniny, restujte ji.Osmahnuté suroviny nakonec vložte do hlubší skleněné mísy. Na řadě je pokrájení vařeného hovězího srdce. Pokrájet jej můžete na nudličky, nebo kostky, jak je libo. Přidejte maso k zelenině do mísy. Poslední fází je pokrájení kyselých nakládaných okurek a nasekání čerstvého kopru.

Tyto ingredience rovněž přisypte k směsi zeleniny a srdce a důkladně promíchejte pomocí vařečky. Dochuťte dle libosti solí, pepřem a případně zakápněte slunečnicovým olejem. Ideální je, když zhotovený „silvestrovský salát“ dáte před servírováním ještě do lednice alespoň na hodinu, aby se vychladil. Podávejte s čerstvým pečivem, vhodná je bagetka, rohlík, nebo houska. Přejeme dobrou chuť!

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů