Nejlepší vánoční bramborový salát

Další 1 fotografie
Další 1 fotografie
ČAS PŘÍPRAVY
60 minut
ČAS VAŘENÍ
minut
NÁROČNOST
Snadná

Nejlepší vánoční bramborový salát - postup přípravy

Každý svůj bramborový salát k řízku či kaprovi připravuje jinak – jedna hospodyňka jej dělá bez salámu, druhá zase přidává jablíčko. Pokud však stále hledáte tu nejlepší variaci na něj, vyzkoušejte náš recept. Výsledek je skvěle ochucený a krásně barevný, na talíři se tak bude perfektně vyjímat.

Nejdříve si omyjte brambory ve slupce a pak je dejte ve velkém hrnci s vodou vařit do měkka. Poté vodu sceďte a po vychladnutí brambory oloupejte. Dále si uvařte stejným způsobem i mrkev a oloupejte ji. Oba druhy zeleniny nakrájejte na menší kostičky a vložte do velké mísy.




Nyní započněte dochucování salátu. K bramborám a mrkvi přisypte hrášek, na kostičky pokrájené a očistěné jablíčko, kousíčky kyselých okurek, jemně nasekanou cibulku, pažitku, zakápněte vše hořčicí, majonézou, ochuťte i solí, pepřem, trochou octa, cukru a dobře promíchejte pomocí vařečky. Poté bramborový salát zahlaďte, přikryjte potravinovou fólií a dejte chladit do lednice alespoň na několik hodin. Nejlepší bude samozřejmě do druhého dne.

Dobře uleželý bramborový salát podávejte k osmaženému vepřovému nebo kuřecímu řízku. Chutný však bude i s rybou (kaprem, lososem, štikou, okounem), nebo čerstvým pečivem (rohlíkem, bagetkou, houskou). Použít ho klidně můžete i na chlebíčky se šunkou a sýrem k pohoštění návštěvy.

Přejeme vám dobrou chuť.

Galerie

Další 1 fotografie
Další 1 fotografie
Co si myslíte o receptu?
4/5 (80%) 1334 hlasů
Nahlásit chybu
72 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt