Zimní zeleninové saláty s majonézou

ČAS PŘÍPRAVY
minut
ČAS VAŘENÍ
minut
NÁROČNOST
Snadná

Zimní zeleninové saláty s majonézou - postup přípravy

Jemné a chutné saláty nejsou jen doménou letní sezóny. Vitaminovou nálož si můžete dopřát kdykoliv v průběhu celého roku a vždy bude vítaným zpestřením vašeho jídelníčku. Kromě toho můžete saláty použít jako netradiční přílohu třeba k řízku nebo jiným masovým pokrmům, kterým dodá nejen na výživnosti, ale i na svěží chuti. Dnes vám proto představíme další inspiraci na zeleninový salát, tentokrát založený na zelí, kukuřici, okurce a mrkvi.

Zelný salát s kukuřicí, okurkou a mrkví

Hlávkové zelí rozdělte na čtvrtiny a ostrým nožem je nakrájejte na tenké nudličky. Mrkev očistěte a nakrájejte na tenké proužky a okurku nakrájejte na kostičky. Prolisujte do směsi česnek, přidejte sterilovanou a dobře okapanou kukuřici, sůl a pepř a nakonec pár lžic majonézy. Důkladně promíchejte a dejte do lednice vychladit.

Celerový salát s mrkví a jablky

Celer, jablko a mrkev očistěte a nastrouhejte na hrubém struhadle. Smíchejte v misce, přidejte lžíci olivového oleje, dvě lžičky citronové šťávy, jednu lžičku sojové omáčky, jednu lžíci jemně nasekané petrželky a přidejte podle chuti jogurt nebo majonézu, případně obojí. Pokud chcete, můžete přidat lžičku kari koření a strouhaný sýr.




Tuňákový salát s řapíkatým celerem

Cibuli nakrájejte na jemné kostičky, řapíkatý celer zbavte nitek a nakrájejte na plátky, koriandr nasekejte nahrubo a vše smíchejte v jedné míse spolu s konzervovaným tuňákem. Přidejte tři lžíce majonézy, podle chuti sůl a pepř a nechte chvíli vychladit.

Galerie

Co si myslíte o receptu?
5/5 (81%) 236 hlasů
Nahlásit chybu
54 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty