Nepečené Ferrero Rocher poháry - postup přípravy
Pokud hledáte recept na ten nejlepší nepečený dezert, rozhodně vyzkoušejte tyto Ferrero Rocher poháry, které chutnají naprosto skvostně. Jejich příprava není vůbec složitá a zvládne je i úplný začátečník.
Na dokončení
Nutellový krém
Čokoládová ganache
Vanilkový krém
Čokoládové sušenky přendejte do mixéru a rozmixujte je najemno. Na dno 5 pohárů nasypte část sušenek a 1 lžíci odložte stranou.
Do větší mísy nalijte smetanu ke šlehání, přidejte do ní cukr a Nutellu. Poté vše vyšlehejte do tuhého krému, který přendejte do cukrářského sáčku. Následně ho nastříkejte do pohárů na sušenky.
Čokoládu nasekejte najemno a poté ji vsypte ho horké smetany ke šlehání. Následně ji míchejte, dokud se nerozpustí. Poté ji přelijte do cukrářského sáčku a nastříkejte ji krém.
Poháry přendejte do lednice a čokoládovou ganache nechte ztuhnout po dobu 30 minut. Mezitím opražte dozlatova nasekané lískové ořechy na suché pánvi.
Opražené ořechy nasypte na ztuhlou ganache. Do mísy nalijte smetanu ke šlehání, přidejte do ní cukr a vanilkový extrakt a vyšlehejte ji do tuhého krému, který následně přendejte do cukrářského sáčku s ozdobnou špičkou.
Krém nastříkejte na opražené oříšky. Následně ho lehce posypte zbylými sušenkami a nakonec pohár ozdobte čokoládovou pralinkou. Poté je můžete ihned servírovat.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.