Nepečené Lotus řezy s čokoládou - postup přípravy
Pochutnejte si na úžasně krémových nepečných Lotus řezech s čokoládou. Vypadají luxusně a jejich výhodou je nejen skvělá chuť, ale také snadná a rychlá příprava.
Základ
Náplň
Poleva
Zdobení
Lotus sušenky vložte do sáčku a rozmělněte je válečkem na jemný prášek. Ten smíchejte s rozpuštěným máslem a vytvořte základ na dezert, který rozprostřete na dno dortového ráfku, vyloženého pečicím papírem.
Tip: Základ v ráfku uhlaďte do rovna pomocí plochého dna sklenice.
Zatímco budete připravovat náplň, vložte základ dezertu do lednice. Nasekanou bílou a tmavou čokoládu rozpusťte a smíchejte ji s vyšlehaným smetanovým sýrem a skořicí.
Tip: Čokoládu rozpustíte ve vodní lázni nebo mikrovlnné troubě během 2 minut.
Hotovou náplní pokryjte vychlazený základ na dezert, který poté znovu vložte do lednice na 1 hodinu. Na závěr připravte polevu, smícháním čokolády s mlékem, kterou v něm rozpusťte.
Poznámka: V případě použití hořké čokolády bude nutné použít více mléka, asi 4–5 lžic.
V polevě obalte Lotus sušenky, které odložte bokem. Zbytek polevy vlijte do dortového ráfku na dezert, který sušenkami pokryjte. Nepečené lotus řezy vložte do lednice na 4–6 hodin, nejlépe je v ní nechte přes noc. Poté je servírujte nakrájené na kousky.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Baking Cherry