Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nepečené Lotus řezy s čokoládou

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 6 minut

Nepečené Lotus řezy s čokoládou - postup přípravy

Pochutnejte si na úžasně krémových nepečných Lotus řezech s čokoládou. Vypadají luxusně a jejich výhodou je nejen skvělá chuť, ale také snadná a rychlá příprava.

Ingredience pro:
1 plech
+ -
Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Lotus sušenky vložte do sáčku a rozmělněte je válečkem na jemný prášek. Ten smíchejte s rozpuštěným máslem a vytvořte základ na dezert, který rozprostřete na dno dortového ráfku, vyloženého pečicím papírem. 

Tip: Základ v ráfku uhlaďte do rovna pomocí plochého dna sklenice. 

2. KROK

Zatímco budete připravovat náplň, vložte základ dezertu do lednice. Nasekanou bílou a tmavou čokoládu rozpusťte a smíchejte ji s vyšlehaným smetanovým sýrem a skořicí. 

Tip: Čokoládu rozpustíte ve vodní lázni nebo mikrovlnné troubě během 2 minut.

3. KROK

Hotovou náplní pokryjte vychlazený základ na dezert, který poté znovu vložte do lednice na 1 hodinu. Na závěr připravte polevu, smícháním čokolády s mlékem, kterou v něm rozpusťte. 

Poznámka: V případě použití hořké čokolády bude nutné použít více mléka, asi 4–5 lžic.

4. KROK

V polevě obalte Lotus sušenky, které odložte bokem. Zbytek polevy vlijte do dortového ráfku na dezert, který sušenkami pokryjte. Nepečené lotus řezy vložte do lednice na 4–6 hodin, nejlépe je v ní nechte přes noc. Poté je servírujte nakrájené na kousky. 

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Baking Cherry

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů