Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Hrnková buchta s broskvovým krémem

3,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Hrnková buchta s broskvovým krémem - postup přípravy

Pochutnejte si na dezertu, který je úžasnou kombinací šťavnatého ovoce a nadýchaného těsta. Hrnková buchta vás potěší snadnou přípravou a skvělou chutí.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Korpus

K navlhčení

Náplň

Na posypání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vejce vyšlehejte s klasickým i vanilkovým cukrem do světlé pěny. Za stálého šlehání přidejte olej a poté mouku s kypřicím práškem do pečiva. 

Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, suché ingredience prosejte.

2. KROK

Těsto vlijte do dortového ráfku, vyloženého pečicím papírem a pečte ho v předehřáté troubě na 170 °C po dobu 15–20 minut. 

Tip: Zda je těsto upečené, ověřte pomocí špejle. Pokud ji z něj vyndáte čistou, máte hotovo.

3. KROK

Konzervované broskve slijte, osušte papírovou utěrkou a nakrájejte na malé kousky. Upečený korpus horizontálně rozkrojte na dvě části a první z nich vložte do dortového ráfku a navlhčete ho šťávou z broskví.

4. KROK

Pokračujte s přípravou náplně. Zakysanou smetanu vyšlehejte s broskvovou šťávou a vanilkovým krémem v prášku. Poté, co vznikne hladká směs, vešlehejte do ní smetanový sýr s moučkovým cukrem.

5. KROK

Do krému vmíchejte nakrájené broskve a směsí pokryjte korpus v ráfku. Dezert zakryjte druhým navlhčeným korpusem a vložte ho na 1–2 hodiny do lednice. 

Tip: Broskve můžete nahradit meruňkami.

6. KROK

Hrnkovou bábovku servírujte posypanou moučkovým cukrem a nakrájenou na kousky. 

Tip: Dokud pochoutku nezkonzumujete, uchovávejte ji ve vzduchotěsné nádobě a chladu.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů