Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rychlý mramorový koláč s třešněmi

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Rychlý mramorový koláč s třešněmi - postup přípravy

Vzdušný, nadýchaný, aromatický, chutný, jemný a vzhledově krásný dezert můžete připravit během chvilky. Mramorový koláč s třešněmi nezabere příliš mnoho času, a přitom je úchvatně lahodný, takže si ho užije celá rodina i přátelé.

Ingredience pro:
10 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková
1. KROK

V první řadě si připravte třešně. Důkladně je omyjte a odstraňte pecky. Nechte je okapat.

2. KROK

Poté si na řadě těsto. Oddělte bílky od žloutků. Bílky vyšlehejte s trochou soli, citronovou šťávou a vanilkovým cukrem. Postupně přidejte veškerý cukr a šlehejte, dokud se zcela nerozpustí. Připravte si dostatečně velkou mísu a dejte do ní žloutky. Za stálého míchání na nejnižší rychlost mixéru přilévejte malým pramínkem olej. Poté přidejte také mléko. Nakonec prosejte mouku smíchanou s práškem do pečiva. Na závěr opatrně a důkladně vmíchejte bílky.

3. KROK

Získané těsto rozdělte na dvě přibližně stejně velké části. Do jedné přidejte holandské kakao a důkladně promíchejte. Připravte si plech o rozměru 25×35 cm a vyložte ho pečicím papírem. Při nalévání těsta míchejte barvy, abyste získali mramorový vzhled. Dvě velké lžíce světlého těsta nalijte doprostřed plechu, pak přidejte dvě lžíce tmavého a takto postupujte, dokud vám nedojdou obě poloviny těsta.

4. KROK

Nakonec po celém povrchu rozmístěte vypeckované třešně a jemně je zatlačte do těsta.

5. KROK

Troubu předehřejte na 170 stupňů a pečte po dobu 35–40 minut nebo dokud těsto nádherně nezhnědne na povrchu. Proveďte test párátkem a uvidíte, jestli je koláč hotový.

6. KROK

Poté ho vyndejte z trouby, nechte zcela vychladnout a poprašte moučkovým cukrem.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů