Nepečené mandlové koule ze 4 surovin - postup přípravy
Nepečené mandlové koule jsou rychlé a snadné na přípravu. Výhodou tohoto vánočního cukroví je, že ho připravíte pouze ze 4 ingrediencí a bez použití trouby.
Těsto
Poleva
Zdobení
Blanšírované mandle rozmixujte na jemný prášek, který smíchejte s kondenzovaným mlékem.
Poznámka: Blanšírování spočívá v krátkém vaření mandlí ve slané vodě. Ořechy vařte 2–3 minuty. Poté je nechte ještě minutu namočené a následně je sceďte a rychle vložte do misky se studenou vodou.
Ze vzniklého těsta vytvořte kuličky, které mírně zploštěte a obalte v čokoládě.
Poznámka: Čokoládu rozpustíte ve vodní lázni, nebo v mikrovlnné troubě, během 3 minut.
Obalené nepečené mandlové koule ozdobte vlašskými ořechy a vložte je na 15 minut do lednice.
Tip: Cukroví uchovávejte v chladu, ve vzduchotěsné nádobě.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Snadné a chutné