Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rychlá bílková poleva na perníčky

3,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 5 minut

Rychlá bílková poleva na perníčky - postup přípravy

Ušetřete a nekupujte si polevu na perníčky v obchodě. S tímto receptem si ji dokážete vytvořit jednoduše doma, a to za pouhých 5 minut. K výrobě navíc potřebujete jen pár ingrediencí.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Přes sítko prosejte do mísy moučkový cukr. V druhé míse rozšlehejte vaječné bílky a přidejte k nim pár kapek citronové šťávy. Do bílků přidejte škrob a vše důkladně zamíchejte. 

Tip: Citronovou šťávu můžete přidávat přes sítko, aby vám do směsi nespadly pecky z citronu.

2. KROK

Do bílkové směsi postupně přisypávejte cukr a vyšlehejte hutnější tekutou hmotu, kterou následně vložte do cukrářského sáčku s malým otvorem. Ke šlehání můžete použít vidličku, metličku, ale i ruční šlehač. 

3. KROK

Tip: Bílkovou polevu na perníčky můžete skladovat v lednici až 3 dny. V případě, že by byla hmota příliš řídká, přidejte ještě cukr. Pokud by byla naopak hutná, přidejte pár kapek citronové šťávy.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů