Dokonalé sváteční řezy z arašídů, medu a tmavé čokolády

Další 1 fotografie
Další 1 fotografie
ČAS PŘÍPRAVY
30 minut
ČAS VAŘENÍ
minut
NÁROČNOST
Snadná

Dokonalé sváteční řezy z arašídů, medu a tmavé čokolády - postup přípravy

Řezy z jemně mletých arašídů jsou perfektní spojení zdravých surovin a dokonalé chuti. Tento dezert je vzácným příkladem toho, že mlsat se dá i bez tun cukru a jiných nezdravých přísad. Pokud si hlídáte štíhlou linii či zdravé stravování (anebo obojí), dopřejte si tuto dobrotu, která vám nezatíží svědomí ani kapsu.
1. KROK

Oloupané arašídy vsypte na suchou pánev a na mírném ohni je za častého míchání opékejte kolem 10 až 20 minut, dokud na povrchu nezezlátnou a nezačnou vonět. Pokud byste raději pražili v troubě, vsypte zrna v jedné vrstvě na plech a vložte je do trouby zahřáté na 160 °C, kde je nechte skotačit 15 až 30 minut, dokud nezačnou vonět a na povrchu nezískají zlatavou barvu.

2. KROK

Nyní vsypte opražené burské oříšky do misky elektrického mlýnku (nejspíš to budete muset udělat ve vícero krocích, miska bývá obvykle docela malá) a rozmixujte je na jemnou drť. Dejte pozor, ať je nemixujete moc dlouho a namísto mletých ořechů nezískáte arašídové máslo.

3. KROK

Namleté arašídy vysypte do hluboké mísy a přidejte k nim čtyři až pět polévkových lžic tekutého medu (Pokud máte med cukernatý, jednoduše ho ponořte do hrnce s horkou vodou a chvilku ho nechte zahřát. Med se rozpustí a půjde s ním dobře pracovat.) Ořechy s mede promíchejte a uhněťte z nich soudržné těsto. Položte ho na kus pečicího papíru, překryjte ho tenkou potravinářskou fólií a válečkem těsto rozválejte na obdélníkovou placku, přičemž rukama ještě urovnejte okraje.

4. KROK

Namleté arašídy vysypte do hluboké mísy a přidejte k nim čtyři až pět polévkových lžic tekutého medu (Pokud máte med cukernatý, jednoduše ho ponořte do hrnce s horkou vodou a chvilku ho nechte zahřát. Med se rozpustí a půjde s ním dobře pracovat.) Ořechy s mede promíchejte a uhněťte z nich soudržné těsto. Položte ho na kus pečicího papíru, překryjte ho tenkou potravinářskou fólií a válečkem těsto rozválejte na obdélníkovou placku, přičemž rukama ještě urovnejte okraje.

5. KROK

Video postup krok za krokem

Galerie

Další 1 fotografie
Další 1 fotografie
Co si myslíte o receptu?
4/5 (80%) 1094 hlasů
Nahlásit chybu
79 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty