Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nepečené řezy se smetanovým krémem a malinami

4,2
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 60 minut
čas vaření Vaření: 5 minut

Nepečené řezy se smetanovým krémem a malinami - postup přípravy

Skvělý nepečený dezert jde udělat tak, že z čokoládových sušenek uděláte korpus, použijete krém a malinovou hmotu a na vše nalijete čokoládovou polevu. Všechny chutě se pak krásně doplňují.

Ingredience pro:
1 porce

Na korpus

Na maliny

Na krém

Na polevu

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Kakaové sušenky dejte do mixéru a rozmixujte je nadrobno. Pak k nim přilijte rozpuštěné máslo a promíchejte. Na tác položte obdélníkový dortový ráfek, dejte do něj sušenkovou směs, důkladně ji upěchujte a dejte na hodinu ztuhnout do lednice.

2. KROK

Zmražené maliny dejte na pánev nebo do rendlíku, přidejte cukr a kukuřičný škrob a za stálého míchání vše svařte. Maliny se rozpadnou spíše na kaši.

3. KROK

Dejte do mísy ricottu a moučkový cukr a promíchejte. Přilijte smetanu ke šlehání a vyšlehejte tužší hladký krém. Polovinu krému dejte na korpus, pak na něj dejte malinovou hmotu a na ní zbytek krému.

4. KROK

Ve vodní lázni nebo mikrovlnné troubě rozpusťte čokoládu. Přilijte k ní teplou smetanu ke šlehání a promíchejte. Nalijte polevu na vrch dezertu a uhlaďte ji stěrkou. Dejte ho minimálně na hodinu ztuhnout do lednice, poté odstraňte dortový ráfek, nakrájejte dezert na porce a podávejte.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů