Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Jednoduchá zmrzlina

4,2
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 45 minut

Jednoduchá zmrzlina - postup přípravy

Léto a zmrzlina jsou neodmyslitelně dohromady. Mnoho lidí si ji ale rádo dá i k večernímu filmu po tom, co šli děti do postele. Pokud milujete tuto pochoutku, určitě se budete chtít naučit, jak si ji sami udělat. Tento recept vám umožní připravit si zmrzlinu, která bude chutnat stejně, jako ta z obchodu. Možná ještě lépe, a to za velice nízkou cenu!

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

V první řadě oddělte žloutky od bílků. Přidejte tři lžíce cukru, trochu mléka a tři lžíce mouky do žloutků.




Po rozpuštění mouky přidejte zbývající mléko a vařte základ na mírném ohni. Musíte ho vařit, dokud hmota nezačne připomínat zakysanou smetanu.

Směs odstavte a přidejte vanilin. Poté promíchejte a dejte do lednice. Mezitím smíchejte cukr s trochou vody a trochou kyseliny citronové. Vařte sirup, dokud nebude hustý, ale nenechte ho spálit.

Z bílků vyšlehejte sníh, přidejte trochu kyseliny citronové nebo špetku soli.

Pomalu přidejte do bílků sirup, aniž byste přestali mixovat. Hotovou hmotu ochlaďte na pokojovou teplotu.

Poté obě vychlazené hmoty smíchejte dohromady. Udělejte to ručně, bez mixéru, jinak by hmota ztratila vzdušnost a špatně by zmrzla.

A nakonec jen naplňte nádobu a dejte zmrzlinu do mrazáku.

Posledním krokem už je jen samotná konzumace, kterou si zaručeně užijí děti i dospělí.

Přejeme dobrou chuť!

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů