Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nepečený dvoubarevný dort s vařeným krémem a čokoládou

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Nepečený dvoubarevný dort s vařeným krémem a čokoládou - postup přípravy

Nepečené dezerty nemusejí být jen rychlovky na domácí mlsání. Představíme vám ten nejkrásnější nepečený dort s vanilkovým a kakaovým krémem, který jste kdy viděli. Pyšní se sušenkovým korpusem a dvěma vrstvami nejjemnější smetanové náplně. Stačí vám jen pár základních surovin a dort bude v cukuletu na světě.

Ingredience pro:
10 porcí

Korpus

1. vrstva

2. vrstva

Poleva

Kuchařka
Kuchařka:
1. KROK

Připravte si kulatou dortovou formu s odnímatelnými bočnicemi o průměru 26 centimetrů a její dno vyskládejte hranatými čajovými sušenkami. Některé z nich budete muset oříznout tak, abyste zaplnili celou plochu kulatého dna. Poté vyskládejte sušenky také po obvodu stěn formy.

2. KROK

Do rendlíku vsypte cukr, přidejte k němu hladkou mouku a kukuřičný škrob a dvě lžíce kakaového prášku. Všechny suché přísady zalijte mlékem a vidličkou je velmi dobře promíchejte. Kastrůlek pak postavte na sporák a vařte krém, dokud nezhoustne do konzistence hustého pudinku. Odstavte hrnec z kamen a přidejte k němu asi jednu lžíci másla, kterou důkladně zapracujte do složení. Hotový krém, dokud je horký, vlijte do formy vyložené sušenkami a povrch dobře uhlaďte do roviny a formou párkrát zatřeste, aby se krém dostal i do mezer mezi sušenkami.

3. KROK

Nyní stejným způsobem uvařte druhou vrstvu krému, jen do hmoty nepřidávejte kakao. Tím získáte sněhobílý vanilkový krém, který po dovaření opatrně nalijte na vrstvu kakaového krému a opět ji třesením formou urovnejte.

4. KROK

Nakonec připravte čokoládovou polevu. V hrnci smíchejte cukr, kakao a škrob, vše promíchejte a zalijte vodou. Postavte směs na kamna a na středním ohni za stálého míchání vařte, dokud směs nezhoustne a nezačne bublat. Pak vmíchejte máslo a nalámanou tmavou čokoládu. Vše pak dobře promíchejte. Když je poleva hustá, lesklá a krémová, nalijte ji na bílou vrstvu dortu a stěrkou ji rozetřete po celém povrchu. Hotový dort nechte zchladnout na pokojovou teplotu a poté ho vložte do lednice vychladit alespoň na 3 až 4 hodiny. Pak opatrně odstraňte bočnice a povrch dortu ozdobte čokoládovými kuličkami a cukrářským zdobením. 

5. KROK

Video postup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů