Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

2 luxusní recepty na zapečenou plněnou bagetu

4,2
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

2 luxusní recepty na zapečenou plněnou bagetu - postup přípravy

Pojem „teplá večeře“ získává nový rozměr. V záplavě nejrůznějších receptů na talíře plné masa a zeleniny jsme málem zapomněli na geniální jednoduchost obyčejných baget, které ale dokážou zastat úplně stejnou roli jako kterýkoliv jiný pokrm takzvaně „z jednoho pekáčku“. Dnes vám představíme dvojici úplně jednoduchých a rychlých receptů na plněnou bagetu, které vás bezpochyby nadchnou.

Ingredience pro:
4 porce

Zapečená bageta se šunkou a balkánským sýrem

Italská bageta s mletým masem, rajčaty a sýrem

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková
1. KROK

Bagetu položte na prkénko a ostrým nožem vyřízněte z prostředka dlouhý obdélník, který vyjměte ven, čímž získáte jakousi dutou lodičku. Do hluboké misky vyklepněte dvě vajíčka. Šunku nakrájejte na menší kostky, které vsypte do misky k vajíčku a vše vidličkou rozkvedlejte do jednolité konzistence. Sýr feta pak rozlámejte na drobné kousky, které přidejte do směsi vajíček a šunky a opět promíchejte.

2. KROK

Touto směsí pak naplňte dutinu v bagetě tak, aby byly všechny přísady rovnoměrně rozprostřeny po celé její délce. Vložte bagetu do trouby vyhřáté na 190 °C a pečte ji asi 15 minut, dokud vajíčko uvnitř neztuhne a povrch bagety nezezlátne.

3. KROK

Oloupejte cibuli a nakrájejte ji na jemné kostičky. Vhoďte je na pánev s trochou olivového oleje a nechte ji smažit, dokud nezesklovatí. Pak přidejte do pánve dvě polévkové lžíce rajčatové omáčky, promíchejte a vložte do pánve mleté maso, které ihned co nejvíce rozmělněte, aby se v něm nevytvořily kompaktní hrudky. Promíchejte a restujte, dokud maso nezačne zlátnout. Pak ho osolte a opepřete, přidejte drcený kmín, promíchejte a pokračujte v restování. Nakonec přisypejte jednu lžičku italských bylinek.

4. KROK

Vyřízněte uprostřed bagety dlouhý obdélník a vyjměte střídku, abyste vytvořili prostor pro naplnění. Otvor v pečivu naplňte opečenou masovou směsí, povrch zasypejte rozdrobenou mozzarellou a vložte na 10 minut do trouby vyhřáté na 190 °C. Pak už jen bagetu rozkrájejte na porce a podávejte. 

5. KROK

Video postup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů