Nepečený piškotový dort s čokoládovým krémem - postup přípravy
Rychlé dezerty jsou nejen jednoduché, ale i velmi oblíbené. Pokud použijete cukrářské piškoty jako základ, budete mít jen velmi málo práce a výsledek bude i tak stát za to.
Ingredience
Připravte si dortovou formu o rozměrech 27×18 centimetrů. Cukrářské piškoty si upravte, případně zkraťte tak, aby se vám pokryly její dno. Zbytky ale nevyhazujte, naopak je rozmixujte na prášek, použijete je později. Pak piškoty namočte krátce do mléka a dejte je na dno formy. Její okraje vymažte olejem.
Do hrnce dejte žloutek, cukr, smetanu ke šlehání, vanilkovou esenci a promíchejte. Pak přilijte litr mléka a dejte na sporák vařit. Stále míchejte. Až hmota začne mít strukturu pudinku, dejte do ní nalámanou hořkou čokoládu a míchejte, dokud se nerozpustí.
Čokoládovou hmotu nalijte do formy na piškoty. Na její hladinu dejte potravinářskou fólii, aby se nevytvořil škraloup, a až směs vychladne, dejte vše na 3 hodiny do lednice. Poté odstraňte fólii a boky formy, vršek dortu posypejte rozmixovanými zbytky piškotů a servírujte.