Čokoládové řezy s marmeládou z meruněk - postup přípravy
Vyzkoušejte tradiční rakouský recept na čokoládové řezy s marmeládou, které jsou nadýchané, mají osvěžující chuť a zdobí je jemná poleva. Hotové jsou za pár minut.
Korpus
Náplň
Poleva
Rozlámanou čokoládu s ghí rozpusťte ve vodní lázni a odložte ji bokem. V samostatné misce vyšlehejte vejce s cukrem do světlé pěny, do které vešlehejte čokoládovou směs.
Vzniklý základ na těsto smíchejte s vlašskými ořechy a se směsí mouky, skořice, kypřicího prášku a kakaa.
Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, suché ingredience prosejte.
Těsto následně vlijte do formy na pečení, vyložené pečicím papírem a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 30 minut.
Upečený korpus rozřízněte na dvě stejné části, které potřete meruňkovou marmeládou. Okraje korpusu zarovnejte nožem a jeden korpus položte na druhý. Na závěr připravte polevu.
Ve vodní lázni smíchejte čokoládu se smetanou a rozpuštěnou směsí pokryjte povrch dezertu, včetně jeho stran. Čokoládové řezy s marmeládou vložte na pár hodin do lednice a poté je podávejte nakrájené na kousky.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Über Desserts