Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Čokoládové řezy s marmeládou z meruněk

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 34 minut

Čokoládové řezy s marmeládou z meruněk - postup přípravy

Vyzkoušejte tradiční rakouský recept na čokoládové řezy s marmeládou, které jsou nadýchané, mají osvěžující chuť a zdobí je jemná poleva. Hotové jsou za pár minut.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Korpus

Náplň

Poleva

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Rozlámanou čokoládu s ghí rozpusťte ve vodní lázni a odložte ji bokem. V samostatné misce vyšlehejte vejce s cukrem do světlé pěny, do které vešlehejte čokoládovou směs.

2. KROK

Vzniklý základ na těsto smíchejte s vlašskými ořechy a se směsí mouky, skořice, kypřicího prášku a kakaa. 

Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, suché ingredience prosejte.

3. KROK

Těsto následně vlijte do formy na pečení, vyložené pečicím papírem a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 30 minut. 

4. KROK

Upečený korpus rozřízněte na dvě stejné části, které potřete meruňkovou marmeládou. Okraje korpusu zarovnejte nožem a jeden korpus položte na druhý. Na závěr připravte polevu.

5. KROK

Ve vodní lázni smíchejte čokoládu se smetanou a rozpuštěnou směsí pokryjte povrch dezertu, včetně jeho stran. Čokoládové řezy s marmeládou vložte na pár hodin do lednice a poté je podávejte nakrájené na kousky. 

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Über Desserts

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů