Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rychlý dvoubarevný koláč s kakaem

4,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 35 minut

Rychlý dvoubarevný koláč s kakaem - postup přípravy

Rychlý dvoubarevný koláč je nadýchaný moučník, který se skvěle hodí k odpolední kávě i ke snídani. Spojení světlého a kakaového těsta zaručuje lahodný zážitek.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Světlé těsto

Do tmavého těsta

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vejce vyšlehejte se špetkou soli a cukrem do pěny. Za stálého šlehání přidejte mléko, olej a přidejte mouku s kypřicím práškem do pečiva a vanilkovým cukrem.

Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, suché ingredience předem prosejte.

2. KROK

Do samostatné misky odlijte ⅓ těsta a zbytek těsta vlijte do formy na pečení. Do ⅓ těsta vmíchejte kakao s mlékem a směs vložte do cukrářského sáčku. 

Poznámka: Formu na pečení potřete trochou tuku a vyložte ji pečicím papírem.

3. KROK

Na světlém těstu vytvořte několik tmavých bodů, které špejlí roztáhněte do stran – vytvoříte tak vzor hvězdice. 

4. KROK

Dvoubarevný koláč pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 30–35 minut. Po vychladnutí ho servírujte nakrájený na kousky. 

Tip: Pokud chcete, aby dezert vypadal trochu slavnostněji, můžete každou porci servírovat s trochou šlehačky.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Mazzali Oshxona

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů