Rychlý dvoubarevný koláč s kakaem - postup přípravy
Rychlý dvoubarevný koláč je nadýchaný moučník, který se skvěle hodí k odpolední kávě i ke snídani. Spojení světlého a kakaového těsta zaručuje lahodný zážitek.
Světlé těsto
Do tmavého těsta
Vejce vyšlehejte se špetkou soli a cukrem do pěny. Za stálého šlehání přidejte mléko, olej a přidejte mouku s kypřicím práškem do pečiva a vanilkovým cukrem.
Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, suché ingredience předem prosejte.
Do samostatné misky odlijte ⅓ těsta a zbytek těsta vlijte do formy na pečení. Do ⅓ těsta vmíchejte kakao s mlékem a směs vložte do cukrářského sáčku.
Poznámka: Formu na pečení potřete trochou tuku a vyložte ji pečicím papírem.
Na světlém těstu vytvořte několik tmavých bodů, které špejlí roztáhněte do stran – vytvoříte tak vzor hvězdice.
Dvoubarevný koláč pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 30–35 minut. Po vychladnutí ho servírujte nakrájený na kousky.
Tip: Pokud chcete, aby dezert vypadal trochu slavnostněji, můžete každou porci servírovat s trochou šlehačky.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Mazzali Oshxona