Nepečený piškotový dort s čokoládovým krémem - postup přípravy
Rychlé dezerty jsou nejen jednoduché, ale i velmi oblíbené. Pokud použijete cukrářské piškoty jako základ, budete mít jen velmi málo práce a výsledek bude i tak stát za to.Připravte si dortovou formu o rozměrech 27x18 centimetrů. Cukrářské piškoty si upravte, případně zkraťte tak, aby se vám pokryly její dno. Zbytky ale nevyhazujte, naopak je rozmixujte na prášek, použijete je později. Pak piškoty namočte krátce do mléka a dejte je na dno formy. Její okraje vymažte olejem.

Do hrnce dejte žloutek, cukr, smetanu ke šlehání, vanilkovou esenci a promíchejte. Pak přilijte litr mléka a dejte na sporák vařit. Stále míchejte. Až hmota začne mít strukturu pudinku, dejte do ní nalámanou hořkou čokoládu a míchejte, dokud se nerozpustí.

Čokoládovou hmotu nalijte do formy na piškoty. Na její hladinu dejte potravinářskou fólii, aby se nevytvořil škraloup, a až směs vychladne, dejte vše na 3 hodiny do lednice. Poté odstraňte fólii a boky formy, vršek dortu posypejte rozmixovanými zbytky piškotů a servírujte.